Tenis

Kyrgios spasio meč loptu za finale Washingtona, Medvedev lako protiv Nijemca

Petar Jenjić • nedjelja, 04.08.2019.
Kyrgios spasio meč loptu za finale Washingtona, Medvedev lako protiv Nijemca
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u Washingtonu igrat će Nick Kyrgios i Daniil Medvedev koji su svladali Stefanosa Tsitsipasa odnosno Petera Gojowczyka...

Do četvrte pobjede u petom meču protiv TOP 10 igrača ove sezone stigao je Nick Kyrgios koji je izborio finale Washingtona slavljem protiv Stefanosa Tsitsipasa. Nakon dva sata i osam minuta slavio je sa 6:4, 3:6, 7:6 (7).

U prvom setu vidjeli smo jedan break, i to u trećem gemu. Kyrgios je iskoristio svoju prvu break šansu, a do kraja nismo vidjeli nijednu priliku na obje strane.

Australac je dobro krenuo i u drugi set, poveo s 2:0, no uslijedio je gubitak sljedeća četiri gema što je na kraju bilo dovoljno Tsitsipasu da dođe i do seta.

U trećem setu Kyrgios je spasio dvije vezane break šanse, a to je bilo sve do tie-breaka. U izjednačenoj 13. igri Tsitsipas je stigao do meč lopte (6:5), nakon toga jednu je i sam uspio spasiti, ali drugu ipak nije. Kyrgios je uzeo tie-break sa 9:7.

U finalu će igrati protiv Daniila Medvedeva koji nije imao problema protiv Nijemca Petera Gojowczyka, Rus je u konačnici slavio s dva puta po 6:2 nakon 56 minuta igre.

U prva dva gema meča vidjeli smo po break sa svake strane, no ostatak meča dominirao je ruski tenisač. Do kraja prvog seta dva je puta oduzeo servis protivniku, a jednak broj puta to je napravio i u drugom.

ATP Washington, polufinale:
Nick Kyrgios - Stefanos Tsitsipas 6:4, 3:6, 7:6 (7)
Daniil Medvedev - Peter Gojowczyk 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!