Nogomet

Kopenhagen i Ajax izvukli remije na vrućim gostovanjima

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2019.
Kopenhagen i Ajax izvukli remije na vrućim gostovanjima
Foto: EPA

Osim dvoboja između Dinama i Ferencvarosa, odigrana su još četiri susreta trećeg pretkola Lige prvaka, a većih iznenađenja u konačnici nije bilo...

Crvena zvezda nije uspjela na svom stadionu doći do prednosti protiv Kopenhagena. Susret je okončan 1:1, a Beograđani su prokockali prednost koju su imali do 84. minute.

U vodstvo ih je doveo Milan Pavkov golom u završnici prvog dijela, pomalo sretno lopta je završila u mreži nakon što je pogodila nekog od igrača gostiju. I u nastavku susreta domaćin je bio bolji protivnik, ali nije izdržao i u završnici Jovančić je skrivio kazneni udarac koji Jonas Wind pretvara u pogodak. Karlo Bartolec ušao je u igru u 90. minuti.

Ajax odnosi 2:2 iz Soluna i ima dobru startnu poziciju uoči uzvrata. Na poluvremenu je PAOK vodio, ali Ajax je okrunio bolju igru pogotkom.

Gosti su već u desetoj minuti poveli golom Ziyecha, ali do odlaska na odmor Akpom i Matos donijeli su PAOK-u preokret. Ipak, nakon desetak minuta igre u drugom dijelu, Huntelaar poravnava na konačnih 2:2. Josip Mišić kod domaćina je cijelu utakmicu odgledao s klupe.

U debiju Simona Mignoleta na vratima Club Bruggea, Belgijci su s 1:0 bili bolji od kijevskog Dynama. Pobjedu je osigurao Vanaken iz penala još u 37. minuti utakmice. Matej Mitrović odigrao je cijelu utakmicu.

APOEL je na svom stadionu poraže od Qarabaga 2:1 i nalazi se u neugodnoj poziciji. Gosti su vrebali na kontre i to je sjajno funkcioniralo te su golovima Emrelija i Gueyea vodili 2:0. U završnici susreta Merkis je pružio nekakvu nadu Cipranima. Antonio Jakoliš kod domaćina je igrao do 64. minute.

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

APOEL1:2Qarabağ
PAOK2:2Ajax
Dinamo1:1Ferencvaros
Club Brugge1:0Dynamo Kijev
Crvena zvezda1:1København
Krasnodar0:1Porto
Basaksehir0:1Olympiakos
Basel1:2LASK
CFR Cluj1:1Celtic
Maribor1:3Rosenborg
Qarabağ0:2APOEL
Rosenborg3:1Maribor
Dynamo Kijev3:3Club Brugge
København5:6 **Crvena zvezda
Ferencvaros0:4Dinamo
Ajax3:2PAOK
LASK 3:1Basel
Olympiakos2:0Basaksehir
Celtic3:4CFR Cluj
Porto2:3Krasnodar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!