Košarka

Srbija u završnici slomila Litvu, nove pobjede Rusije i Španjolske

Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2019.
Srbija u završnici slomila Litvu, nove pobjede Rusije i Španjolske
Foto: EPA

Jučer je odigrano još nekoliko prijateljskih utakmica, a do novih pobjeda stigle su Rusija i Španjolska, dok je Srbija bila bolja od Litve...

Do pobjede u pripremnoj utakmici stigla je Češka koja je s 81:76 bila bolja od Poljske. Predvodio ju je Tomas Satoransky s 21 poenom i pet asistencija, dok je Vojtech Hruban dodao 19 koševa.

Najbolji je kod Poljaka bio Mateusz Ponitka s 19 koševa i pet skokova, Damian Kulig dodao je 12 poena i šest skokova.

Do svoje treće pobjede stigla je Rusija koja je bila bolja od Senegala sa 73:56. Tijekom susreta Rusi su imali i 27 poena viška, no afrička reprezentacija u posljednjoj dionici uspijeva smanjiti konačan zaostatak.

Grigori Motovilov predvodio je Ruse sa 17 koševa, Vitali Fridzon dodao je 15 poena. Najbolji je kod Senegala bio Youssoupha N'Doye sa 16 koševa i pet skokova.

Italija je bez većih problema stigla do pobjede protiv Venezuele koju je svladala sa 72:54. Awudu Abass sa 16 koševa i Paul Biligha s 12 poena bili su najbolji kod Talijana. Nestor Colmenares dodao je 12 poena za Venezuelu.

Srbija je na domaćem terenu u prijateljskoj utakmici svladala Litvu rezultatom 72:68. Srbija je utakmicu prelomila u samoj završnici susreta, kada njen protivnik nije imao rješenja u napadu.

Predvodio ju je Bogdan Bogdanović s 18 koševa, dok je Nemanja Bjelica dodao 15 poena. Marius Grigonis s 18 koševa bio je najbolji kod Litve.

Španjolska nije imala prevelikih problema protiv Konga kojeg je svladala rezultatom 96:64. Willy Hernangomez s 24 poena i šest skokova predvodio ih je do pobjede, dok je Ricky Rubio dodao 16 koševa.

Najbolji je kod Kongoanaca bio Ron Mvouika sa 16 koševa.

Prijateljske utakmice:
Češka - Poljska 81:76
Rusija - Senegal 73:56
Italija - Venezuela 72:54
Srbija - Litva 72:68
Španjolska - Kongo 96:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!