Nogomet

Kutak za kladioničare: BATE, Gent i Spartak potvrđuju prolaz u play-off

Branimir Korać • četvrtak, 15.08.2019.
Kutak za kladioničare: BATE, Gent i Spartak potvrđuju prolaz u play-off
Foto: EPA

Europska liga, točnije treće pretkolo, u fokusu je u četvrtak. Među onima koji bi trebali osigurati mjesto u play-offu su i BATE Borisov, Gent i moskovski Spartak...

BATE Borisov - Sarajevo

BATE Borisov donosi na svoj stadion prednost 2:1 iz Sarajeva i očekuje se da tu prednost zadrži pa da i upiše drugu pobjedu. U Sarajevu ima talenta, ali to je momčad koja taktički baš i nije na posebno visokoj razini, BATE je daleko iskusniji što se tiče igranja u Europi što je potvrdio i prvi dvoboj u Sarajevu. Tamo su Bjelorusi uzeli pobjedu 2:1 i pokazali da su bolji od Sarajeva. Najave oko uzvrata idu u smjeru da se može očekivati posve otvorena utakmica. BATE ima jedan od najboljih kontranapada u Europi, a Sarajevo nema što čekati jer mu treba pobjeda i najmanje dva gola. Otvaranjem Sarajeva, BATE postaje još opasniji.

Prognoza: Pobjeda BATE-a

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda BATE-a 1.60, neriješeno 4.30, pobjeda Sarajeva 7.00

Gent - AEK Larnaca

Gent je na papiru znatno kvalitetnija momčad od AEK-a koji je u prvom susretu koristio 14 igrača i svih 14 bili su stranci. Uglavnom Španjolci jer ih vodi i španjolski stručnjak koji najviše vjeruje svojim sunarodnjacima. Gent djeluje kao ozbiljnija momčad, posebno na svom travnjaku. U prva dva osvosezonska nastupa na svom terenu, upisao je dvije ogromne pobjede s čak po šest postignutih golova po susretu. Rezultat 1:1 omogućuje Gentu da uđe u susret s malo manje nervoze, a to bi trebalo pomoći i da zaigra opuštenije i da novu porciju na svom travnjaku, ovaj put Cipranima.

Prognoza: Pobjeda Genta

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Genta 1.60, neriješeno 4.50, pobjeda AEK-a 6.50

Spartak Moskva - Thun

Švicarski klupski nogomet baš i ne izgleda bajno već duže vrijeme.Young Boysi iskaču, ali ostali baš i ne briljiraju te zaostaju za ostatkom Europe. Spartak je to pokazao u prvom susretu protiv Thuna, sada igra kod kuće i pokušat će to i potvrditi. Ima prednost 3:2 iz prvog susreta, dobro izgleda i u ruskom prvenatvu te je za očekivati da će još jednom doći do pobjede protiv dosta skromnog Thuna. Obje momčadi igraju dosta otvoreno, a osim pobjede Spartaka, može se očekivati i potpuno otvorena utakmica.

Prognoza: Pobjeda Spartaka

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Spartaka 1.65, neriješeno 4.30, pobjeda Thuna 6.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!