Nogomet

Zvezda do dobrog rezultata pred uzvrat, srpski joker s klupe predvodio Olympiakos

Petar Jenjić • srijeda, 21.08.2019.
Zvezda do dobrog rezultata pred uzvrat, srpski joker s klupe predvodio Olympiakos
Foto: EPA

Osim Dinama, večeras su odigrane još dvije utakmice. Crvena zvezda ostvarila je dobar rezultat na gostovanju kod Young Boysa, dok veliku prednost pred uzvrat nosi Olympiakos koji je slavio na krilima Lazara Ranđelovića...

Young Boys - Crvena zvezda 2:2

Jako dobar rezultat nakon prve utakmice ima Crvena zvezda koja je na gostovanju kod švicarskog Young Boysa odigrala 2:2.

Igrala se sedma minuta kada je domaćin poveo. Jean-Pierre Nsame dobio je duel u skoku te glavom spustio loptu ispred kaznenog prostora protivnika. Natrčao je iz drugog plana Roger Assale i poentira ispod Zvezdina vratara.

Međutim, već deset minuta kasnije Zvezda stiže do vrijednog gola. Korner je izveo Marko Marin, a Miloš Degenek šutirao glavom. Lopta je imala visok luk, prebacila je domaćeg vratara i jednog braniča te ušla u gol.

Na početku drugog poluvremena gosti dolaze i do preokreta. Nakon duge akcije kroz sredinu terena, Gobeljić šalje prizemnu loptu u sredinu kaznenog prostora. Na nju natrčava Mateo Garcia i skreće ju u mrežu.

Kao što se moglo i očekivati, Young Boysi bacili su se karte u napad, a to im se isplatilo u 76. minuti kada su dobili penal. Siguran je s 11 metara bio Guillaume Hoarau koji je Švicarcima donio izjednačenje.

Opasno je živjela gostujuća momčad u završnici, ali rezultat se ipak više nije promijenio.

Olympiakos - Krasnodar 4:0

Sjajan posao napravio je Olympiakos u prvoj utakmici play-offa. Gostovao je ruski Krasnodar koji se dobro držao većim dijelom utakmice, ali je posustao u završnici. Vodio je domaćin 1:0 nakon prvog poluvremena, no joker s klupe Lazar Ranđelović zabio je dva puta u kratkom periodu, a u samoj završnici domaćin je pogodio još jednom za konačnih, visokih 4:0.

Nakon točno pola sata igre Grci su poveli Georgios Masouras proigrao je Miguela Guerrera, a ovaj sjajno plasiranim udarcem s ruba kaznenog prostora, od stative poslao loptu u mrežu.

Rezultat se nije mijenjao sve do 78. minute kada Olympiakos podebljava vodstvo. Tek tri minute po ulasku u igru Lazar Ranđelović iskoristio je proigravanje Mathieua Valbuene te poentirao pod gredu.

Isti igrač je u 85. minuti ponovno bio prvo ime svoje momčadi. Ovoga puta dobio je loptu na dvadesetak metara i sjajno poentirao za 3:0. Potpuni raspad gosti su doživjeli u toj završnici, a sve je potvrdio Daniel Podence prekrasnim lobom.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

LASK 0:1Club Brugge
CFR Cluj0:1Slavia Prag
APOEL0:0Ajax
Dinamo2:0Rosenborg
Olympiakos4:0Krasnodar
Young Boys2:2Crvena zvezda
Crvena zvezda1:1Young Boys
Rosenborg1:1Dinamo
Krasnodar1:2Olympiakos
Ajax2:0APOEL
Club Brugge2:1LASK
Slavia Prag1:0CFR Cluj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!