Tenis

Wang preokretom do polufinala New Yorka, Giorgi uvjerljiva

Jan Šneler • petak, 23.08.2019.
Wang preokretom do polufinala New Yorka, Giorgi uvjerljiva
Foto: EPA

U kasnim večernjim satima odigrani su četvrtfinalni dvoboji na WTA turniru u New Yorku...

Pripreme za posljednji Grand Slam sezone US Open su u velikom jeku, a na WTA turniru u New Yorku jučer navečer odigrani su svi četvrtfinalni dvoboji. Većina favoritkinja nije imala lagan posao, a prva nositeljica Qiang Wang velikim preokretom došla je do polufinala.

Kineskinja je katastrofalno počela prvi set i dozvolila Anni Blinkovoj da ju "pomete" sa 6:0. Nije dobro izgledalo za Wang koja se ipak uspjela vratiti i u narednom setu sa 6:1 izjednačiti. U posljednjem setu Kineskinja je igrala sve bolje i premda je Blinkova uspjela oduzeti servis Wang u devetom gemu i vratiti stvari na početak, Wang je odmah uzvratila i sa 6:4 prošla u polufinale.

Peta nositeljica Katerina Siniakova također je nakon tri seta prošla domaću tenisačicu Bernardu Peru. Amerikanka je povela nakon prvog seta s 6:4 i čak imala vodstvo od 2:0 i servis početkom drugog seta. Ipak, Čehinja se uspjela vratiti i nakon tie-breaka izjednačiti te u posljednjem setu sa 6:3 doći do pobjede.

Poljska tenisačica Magda Linette uspješno je izbacila desetu nositeljicu Karolinu Muchovu. Čehinja je povela u prvom setu, ali Linette je pokazala bolju i konzistentniju igru te s 6:4 i 7:6 napravila preokret i došla do poluzavršnice. Dodajmo još kako se Camila Giorgi nije puno namučila protiv Alize Cornet.

Talijanki je trebalo točno sat vremena da uđe među četiri najbolje, a Francuskinji je dozvolila svega tri gema u dva seta.

WTA New York, četvrtfinale:
Katerina Siniakova (ČEŠ, 5) - Bernarda Pera (SAD) 4:6 7:6(6) 6:3
Karolina Muchova (ČEŠ, 10) - Magda Linette (POL) 7:6(4) 4:6 (3)6:7
Camila Giorgi (ITA) - Alize Cornet (FRA) 6:2 6:1
Qiang Wang (KIN, 1) - Anna Blinkova (RUS) 0:6 6:1 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!