Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 27.08.2019, 21:00 h, Tromdheim
Suci: Ovidiu Hategan (Rumunjska)
Rosenborg
Rosenborg
David Akintola 11'
1:1(1:0) Dinamo
Amer Gojak 71'
Dinamo

Gojakova golčina odvela Dinamo u skupinu Lige prvaka!

Jan Šneler • utorak, 27.08.2019.
Gojakova golčina odvela Dinamo u skupinu Lige prvaka!
Foto: FaH

Dinamo je izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka! Nakon velike borbe i nakon što je prolazio kroz teške trenutke u Norveškoj, odigrao je 1:1 u uzvratu i prošao u elitno klupsko natjecanje!

Rosenborg
Rosenborg
Dinamo
1
Andre Hansen
2
Vegar Eggen Hedenstad
(do 84')
3
Birger Meling
4
Tore Reginiussen
7
Mike Jensen
8
Anders Konradsen
14
Alexander Soderlund
16
Even Hovland
17
David Akintola
(do 74')
25
Marius Lundemo
(do 74')
28
Samuel Adegbenro
Pričuvni igrači
11
Yann-Erik De Lanlay
74'
15
Anders Trondsen
74'
35
Emil Konradsen Ceide
84'
Trener
Eirik Horneland
7
(do 90'+2')
8
(do 66')
99
(do 81')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica

Dinamo je uspio! Nakon sjajne partije u Zagrebu, Modri nisu igrali dobro u Trondheimu, Rosenborg je bio izuzetno opasan, ali kvaliteta je ipak presudila. U dva susreta Dinamo je bio bolji, ključnim se pokazala i činjenica da nisu primili pogodak u prvom ogledu i remi (1:1) u Trondheimu je bio dovoljan da se hrvatski prvak plasira u Ligu prvaka.

Dinamo nije dobro otvorio utakmicu. Već nakon deset minuta utakmice, opasnost je došla iz prekida. Lopta je išla prema golu, Dominik Livaković malo skrenuo i poremetio Torea Reginiussena koji je praktički u padu izbio loptu sa same gol linije. Ipak, minutu kasnije, Norvežani nisu bili neprecizni.

Samuel Adegenbro je prevario Petra Stojanovića, ubacio u peterac gdje je prvo Mike Jensen pokušao poentirati, ali nakon obrane Livakovića i spleta nesretnih okolnosti, u mrežu je loptu uspio ugurati David Akintola. Vrlo brzo, nakon samo dvije minute, Modri su mogli izjednačiti. Prekrasna akcija iz kornera, Dani Olmo propušta loptu za Nikolu Moru koji s ruba šesnaesterca silovito puca, obrana uspijeva izbiti loptu, a Španjolac iz odbijene lopte puca preko gola.

Dinamo je uspio malo primiriti igru, ali Rosenborg je djelovao daleko opasnije, naročito iz prekida. Uostalom i na Maksimiru su Norvežani opasni bili isključivo iz prekida. U 27. minuti jaki Alexander Soderlund se odlično gradio, okrenuo Emira Dilavera i Dinu Perića, ali srećom Dinamovi braniči uspjeli su odbiti loptu u korner.

Upravo iz tog kornera Rosenborg je ponovno opasno zaprijetio. Lopta je putovala po petercu, ali srećom nitko od Norvežana nije dotaknuo loptu. U 31. minuti Livaković se iskazao sjajnom obranom. Okrenuo se Adegenbro i silovito pucao, ali vratar Dinama bio je siguran i lijepom paradom obranio udarac.

U 39. minuti konačno smo vidjeli lijep potez Dinama. Bruno Petković sjajno se oslobodio čuvara driblingom petom, krenuo hitro prema naprijed, dodao za Moru koji nažalost puca po sredini gola. Činilo se kao da će se na odmor otići s minimalnim vodstvom Rosenborga, ali onda je u 44. minuti nepotreban prekršaj napravio Dilaver. Norvežani su dobili slobodni udarac na nekih 25 metara, sjajno je šutirao Vegar Hedenstad, ali lopta pogađa stativu.

U nastavku susreta, Dinamo je počeo puno bolje i staloženije nego u prvom dijelu u kojemu je djelovao dosta nervozno i izgubljeno. Norvežani su također igrali nešto mirnije svjesni i sami kako nemaju potrebe žuriti s obzirom na to da imaju aktivni rezultat. U 56. minuti Dinamo je imao odličnu priliku. Iz slobodnog udarca ubacio je Olmo, lopta je dugo putovala po šesnaestercu, no nitko od Modrih nije uspio skrenuti ju u mrežu.

U 66. minuti obrana Rosenborga napravila je veliku pogrešku, Petković pokušao iskoristiti, Andre Hansen nakratko izbacio, a Amer Gojak nažalost nije uspio iz odbijanca bolje pucati i pogodio je blok. Dinamo je još uvijek izgledao nervozno, ali to je odlučio prekinuti Gojak. U 71. minuti, Gojaka su ostavili sami domaći braniči, veznjak Dinama je silovito potegnuo i pogodio same rašlje. Fantastičan gol koji je Dinamu donio nevjerojatno puno mirnoće i zadovoljstva za posljednjih 20 minuta.

U 78. minuti Norvežani su imali stopostotnu šansu. Adegenbro je lijepo prošao po krilu, vratio povratno za Soderlunda koji puca malo pored gola. Par minuta kasnije Oršić je mogao poentirati iz slične pozicije kao Gojak, ali nakon bloka norveških braniča, Hansen vršcima prstiju izbija u korner. Do kraja susreta, rezultat se više nije mijenjao. Norvežani su se opustili, popustio je i pritisak, a Dinamo nije imao potrebe nepotrebno srljati u napad. Modri se sada mogu opustiti, osigurali su financijsku injekciju od barem 25 milijuna eura i još šest europskih susreta na visokoj razini Lige prvaka. Tko će biti protivnik Modrih u grupnoj fazi Lige prvaka saznat ćemo za dva dana.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

LASK 0:1Club Brugge
CFR Cluj0:1Slavia Prag
APOEL0:0Ajax
Dinamo2:0Rosenborg
Olympiakos4:0Krasnodar
Young Boys2:2Crvena zvezda
Crvena zvezda1:1Young Boys
Rosenborg1:1Dinamo
Krasnodar1:2Olympiakos
Ajax2:0APOEL
Club Brugge2:1LASK
Slavia Prag1:0CFR Cluj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!