Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice svladale Rumunjke i napravile veliki korak prema prolazu dalje

Jan Šneler • srijeda, 28.08.2019.
Hrvatske odbojkašice svladale Rumunjke i napravile veliki korak prema prolazu dalje
Foto: FaH

U četvrtom kolu Europskog prvenstva za odbojkašice, Hrvatska je s 3:1 svladala Rumunjsku i praktički osigurala prolaz u daljnju fazu natjecanja...

Hrvatskoj ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji predstoji još samo jedan ogled u grupnoj fazi Europskog prvenstva. Protivnice će biti Mađarice s kojima hrvatske odbojkašice ne bi smjele imati velikih problema. Večeras je Hrvatska došla do važne pobjede protiv Rumunjske i sa sedam bodova trenutno zauzima drugo mjesto na tablici.

Početak susreta bio je idealan i Hrvatska je od početka imala kontrolu nad rezultatom. Rumunjska nikako nije uspjela uhvatiti Hrvatsku od kad su odbojkašice povele s 5:6. Prednost je samo rasla, a na kraju je Hrvatska osvojila prvi set s 21:25.

U nastavku slabi ulaz u drugi set u kojem su Rumunjke povele s 9:4 i nešto kasnije imale vodstvo 13:6. Hrvatska je uhvatila priključak, ali taman je malo nedostajalo da preokrene rezultat. Činilo se pred kraj seta, kada su povele s 22:23, da će hrvatske odbojkašice uspjeti finiširati set, ali Rumunjska je ipak serijom 3:0 došla do izjednačenja u setovima.

Ipak, u sljedeća dva seta Hrvatska je bila bolja. Treći set bio je rutinski odrađen s 18:25, dok je u četvrtom Rumunjska imala vodstvo od 18:14 i 20:19, ali hrvatske odbojkašice su bile koncentrirane i s 22:25 došle do druge pobjede na Europskom prvenstvu.

Kao što smo već rekli, posljednji susret Hrvatska će odigrati sutra u 18 sati protiv Mađarske koja je domaćin europske smotre.

Europsko prvenstvo u odbojci (ž), 4. kolo:
Rumunjska - Hrvatska 1:3 (21-25, 25-23, 18-25, 22-25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!