Tenis

Veliko iznenađenje: Dimitrov u četvrtfinalu zaustavio Federera

Branimir Korać • srijeda, 04.09.2019.
Veliko iznenađenje: Dimitrov u četvrtfinalu zaustavio Federera
Foto: EPA

Za veliko iznenađenje u četvrtfinalu US Opena pobrinuo se Grigor Dimitrov koji je u pet setova svladao Rogera Federera...

Očekivala se glatka pobjeda Rogera Federera i ulazak u polufinale US Opena, no dogodio se šok. Grigor Dimitrov bio je bolji u pet setova.

Nikada ranije Dimitrov nije svladao Federera, u sedam dosadašnjih mečeva omjer u setovima bio je 16:2 na strani Federera i očekivalo se da će i ovdje nastaviti niz, posebno jer Dimitrov nije u formi koja se činila potrebnom za pobjedu u ovom meču.

Međutim dogodilo se upravo suprotno. Federer nije bio pravi, puno je griješio, imao čak 60 neprisiljenih pogrešaka u odnosu na 40 winnera i pomogao je Dimitrovu da dođe do pobjede u ovom susretu.

Kada je Federer poveo s 2:1 u setovima, činilo se da bi mogao prelomiti meč na svoju stranu, ali u četvrtom setu odmah je izgubio servis i našao se u problemima.

Kod 4:2 spasio je čak sedam break lopti, a prilika za povratak ukazala se kod 5:4 u trenutku kada je Dimitrov servirao za set. Tu je Federer imao 0:40, ukupno pet break lopti, ali Bugarin je izdržao, uspio se izvući i uzeti set sa 6:4.

To je bilo to. Federer je tu pao, Dimitrov se nakrcao samopouzdanjem i u peti set ušao s 4:0 prepustivši pritom Federeru samo četiri poena ukupno u ta četiri gema.

Do kraja seta nije bilo nikakve dvojbe, Dimitrov je glatko odradio posao i prošao dalje upisavši možda i najveću pobjedu u karijeri.

Inače, u ženskom dijelu turnira Serena Williams imala je tek kraći trening protiv Kineskinje Qiang Wang koju je svladala za samo 44 minute sa 6:1, 6:0.

US Open, četvrtfinale:
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Roger Federer (Švicarska, 3) 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2
Serena Williams (SAD, 8) - Qiang Wang (Kina, 18) 6:1, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!