Košarka

Kanađani pronašli žrtvu u Senegalu i napokon upisali pobjedu

Branimir Korać • četvrtak, 05.09.2019.
Kanađani pronašli žrtvu u Senegalu i napokon upisali pobjedu
Foto: EPA

Kanada je upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Kini i to u posljednjem susretu u skupini kada više nije bilo niti bitno što se tiče prolaza...

U posljednjem kolu skupine H Svjetskog prvenstva u Kini Kanada je igrala protiv Senegala i upisala pobjedu 82:60. Bio je to za obje reprezentacije nevažna utakmica po pitanju ulaska u prva dva u kojoj su Kanađani dominirali i upisali pobjedu. Senegal je pokazao malo toga, kao i kroz cijelo Prvenstvo i završava nastup u skupini bez ijedne pobjede.

Jedino je početak susreta pripao Afrikancima. Kanađani su ga prespavali, nisu se niti snašli, a već su bili u dvoznamenkastom zaostatku, a kada je Nurse malo presložio stvari, promijenio obranu, Kanada je preuzela kontrolu nad susretom.

U drugom poluvremenu sve je bilo u znaku Kanađana koji su polako podizali prednost i na kraju vrlo uvjerljivo slavili. Objektivno Kanađani su i u ovom sastavu kvalitetniji od Senegala, a na kraju mogu žaliti zbog silnih otkaza jer bi imali definitivno više šanse za prolaz.

U ovom susretu slavili su 82:60, iskoristili su čak 18 izgubljenih lopti Senegalaca potpomognutih sa šutom ispod 40 posto. I Kanađani su šutirali 38 posto iz igre, ali su imali čak 22 napadačka skoka i ukupno 17 šuteva više iz igre i pet šuteva više s linije slobodnih bacanja.

Kanadu su predvodili Cory Joseph s 24 poena, Kevin Pangos s 13 poena, pet skokova i pet asistencija te Khem Birch s deset skokova.

Kod Senegala Mouhammad Faye ubacio je 14 poena, Lamine Sambe dodao je deset poena i pet skokova dok je Maurice Ndour upisao 12 skokova.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kanada82:60Senegal
Litva82:87Australija
1Australija 30+34
2Litva 21+72
3Kanada 12-17
4Senegal 03-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!