Nogomet

BiH u problemima: Armenci preuzeli treće mjesto u skupini, Gojak zabio i asistirao

Jan Šneler • nedjelja, 08.09.2019.
BiH u problemima: Armenci preuzeli treće mjesto u skupini, Gojak zabio i asistirao
Foto: Pixsell

Zanimljiv susret odigrao se u šestom kolu skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine gdje je u Jerevanu, Armenija svladala Bosnu i Hercegovinu...

Iako su se nadali kako će pobjedom u Jerevanu protiv Armenije i porazom Finske od Italije uspjeti se što više približiti drugom mjestu, reprezentativci Bosne i Hercegovine tužni će napustiti Armeniju. U šestom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, BiH je poražena i time gotovo izgubila realne šanse da izbori direktan plasman na Euro. Srećom po njih, zbog rezultata u Ligi nacija, imaju osiguranu play-off poziciju.

Armenija je sjajno krenula u susret. Već nakon tri minute došli su Armenci u vodstvo nakon odlične reakcije Henriha Mhitarjana. Obrana Bosne i Hercegovine katastrofalno je reagirala, dopustila Mhitarjanu da se prošeta petercem i zabije pogodak. Ipak, prednost domaćih nije dugo trajala.

Svega deset minuta kasnije BiH izjednačuje. Ubacio je sjajno u peterac Amer Gojak, a najbrži je bio Edin Džeko koji mirno poentira za 1:1. Gosti su u prvom dijelu imali još nekoliko odličnih prilika, ali domaći vratar uspio je neutralizirati pokušaje Muhameda Bešića i Džeke.

U nastavku susreta, veliku priliku imao je upravo Dinamov veznjak Gojak. Sjajno je izbio ispred vratara, ali nije najbolje pucao i Aram Hajrapetjan je ponovno spasio Armence. Kazna je stigla vrlo brzo. Ponovno je strijelac bio Mhitarjan koji je iskosa silovito tukao pod samu prečku i donio novo vodstvo Armeniji.

Slično kao i kod prvog pogotka, BiH je igrala najbolje kada je primila pogodak. Ponovno je kratko trajalo vodstvo Armenije jer je u 70. minuti pao novi pogodak. Sead Kolašinac ubacuje, a Gojak potpuno sam namješta nogu i zabija za 2:2. Armenija je bila bolja u nastavku te je potpuno zasluženo došla i do nove prednosti koju ovoga puta BiH nije uspjela poništiti.

U 77. minuti Mhitarjan je sada dodao, a Hovhannes Hambardzumjan lijepo pogodio za 3:2. Bilo je do kraja još nekoliko prilika, ali BiH nije uspjela preokrenuti rezultat. Konačnih 4:2 postavio je Stjepan Lončar nespretnim autogolom u šestoj minuti sudačke nadoknade. Armenija je pobjedom preuzela treće mjesto u skupini s devet bodova, dok BiH drži četvrto mjesto s dva boda manje. Prvoplasirana Italija ima 15, a drugoplasirana Finska 12 bodova s tim da obje momčadi imaju susret manje.

Rezultati by SofaScore

Bosanskohercegovački reprezentativci nisu izgubili sve šanse, ali morat će do kraja u svim susretima slaviti. Ostali su im još redom susreti protiv Finske doma, Grčke u gostima, Italije doma i Lihtenštajna kod kuće. Sljedeći susret u Zenici je ključan i tu BiH mora ići na pobjedu. Svaki drugi ishod značio bi sigurni oproštaj od direktnog kvalificiranja i potvrdu doigravanja.

Armenia - Bosnia & Herzegovina Rezultati uživo

Europsko prvenstvo u nogometu, kvalifikacije, 6. kolo:<
Armenija - Bosna i Hercegovina 4:2

FOTO: STR-4321/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!