Nogomet

Norveški bod u Stockholmu zakomplicirao skupinu F, Talijani briljiraju u svojoj grupi

Branimir Korać • nedjelja, 08.09.2019.
Norveški bod u Stockholmu zakomplicirao skupinu F, Talijani briljiraju u svojoj grupi
Foto: EPA

Nedjeljni kvalifikacijski program okončan je s četiri susreta i pobjedama Španjolske protiv Farskih Otoka te Italije u Finskoj...

U skupini F situacija se dodatno zakomplicirala remijem Švedske i Norveške u Stockholmu. Šveđani su drugi s bodom prednosti ispred trećeplasirane Rumunjske i dva boda ispred četvrtoplasirane Norveške.

Ova utakmica u Stockholmu nije oduševila, pogotovo ne domaćin koji je odigrao ispod očekivanja. Norveška je povela u 45. minuti nakon velike pogreške posljednje linije Šveđana, dodavali su se na 40 metara od gola, izgubili loptu, Norveška je otišla u kontru koju Stefan Johansen završava pogotkom.

U 60. minuti Švedska je stigla do poravnanja, Emil Forsberg bio je strijelac nakon dodavanja u kaznenom prostoru i loše reakcije norveške obrane.

Problema nije bilo za Španjolsku koja je visoko slavila s 4:0 protiv Farskih Otoka. Očekivano uvjerljivi Španjolci nisu pružili nikakvu priliku Farskim Otocima. Po dva pogotka postigli su Rodrigo i Paco Alcacer, a napadač Borussije oba gola zabio je na kraju susreta u sudačkoj nadoknadi.

Rezultati by SofaScore

Italija je stigla do sedme uzastopne pobjede što nije napravila još od 2003. godine kada ju je vodio Giovanni Trapattoni. Slavila je ovaj put u Tampereu protiv Finske 2:1 i tako je ostala jedina reprezentacija koja zna kako igrati protiv Finaca i zabiti im golove.

Led je probio Ciro Immobile koji je zabio svoj prvi gol u dresu reprezentacije nakon dvogodišnje suše, no Finci su se vratili preko svog najboljeg napadača Teemua Pukkija, ali deset minuta prije kraja kazneni udarac dobivaju i Talijani zbog igranja rukom, a Jorginho ne griješi i zabija za pobjedu.

Grci nastavljaju s užasnim nastupima, a sada nisu uspjeli svladati niti Lihtenštajn kod kuće. Susret je okončan 1:1. Poveli su Grci preko Georgiosa Masourasa, ali Lihtenštajn preko bivšeg igrača Istre 1961 Dennisa Salanovića dolazi do boda.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!