Nogomet

Dalić: "Kod mene su svima vrata otvorena i Rakitiću i Kaliniću i Ćaleta-Caru, ali nikoga neću moliti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.09.2019.
Dalić: "Kod mene su svima vrata otvorena i Rakitiću i Kaliniću i Ćaleta-Caru, ali nikoga neću moliti"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić potvrdio je kako je ispunjen cilj osvajanjem četiri boda, ali žali zbog remija u Bakuu gdje je Hrvatska trebala uzeti puni plijen...

Iza hrvatske reprezentacije su dvoboji protiv Slovačke i Azerbajdžana, veličanstven nastup u Trnavi i pobjeda 4:0 te manje veličanstven u Bakuu i remi 1:1. Zlatko Dalić žali što u Azerbajdžanu nije upisana pobjeda.

"Računali smo na četiri boda i uzeli četiri boda, ali razočaran sam što nismo pobijedili. Igrali smo sjajno u prvih pola sata, ali i razbranili vratara te više nismo bili na toj razini. Na kraju je protivnika vratilo to što je tako dugo bilo 1:0. Nakon postignutog gola igrače je uhvatio umor, sve se nakupilo, izgubilo se samopouzdanje i nije išlo. Ali u te dvije utakmice odigrali smo sjajnih dva sata nogometa. Da je ostalo tih 1:0 u redu, ali nakon što primiš gol onda kao ništa više ne valja. Neću na to tako gledati, malo sam razočaran jedino što se uvukla ta nervoza koja nije trebala", rekao je Dalić za Večernji list.

Dalić smatra kako s Rebićem nije pogriješio i da mu treba samo utakmica da mu se ponovno otvori.

"Ušao je u dvije šanse svojom zaslugom, tražio je prazan prostor. Nije zabio, a nisam ga htio niti vaditi da ga još više ne demoraliziram, ostavio sam mu prostor da zabije pogodak. Treba mu samo utakmica, ovdje je igrao ono što je igrao na Svjetskom prvenstvu u špici nije igrao jer je tamo prevelika gužva."

Izbornik je još jednom ponovio kako nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena, pa tako niti Ivanu Rakitiću, Duji Ćaleta-Caru, Nikoli Kaliniću. A slučaj Rakitić riješit će novim razgovorom.

"Bio sam u svibnju kod Rakitića i ja ću svim tim dečkima iz Rusije biti zahvalan cijeli život. Donijeli su Hrvatskoj toliko sreće i toliko toga dobroga, a mene učinili drugim trenerom svijeta. Prema svim tim igračima imam ogroman respekt pa tako i prema Rakitiću s kojim nemam ama baš nikakvih problema. Naravno da ću napraviti sve da obavimo novi razgovor jer ne želim izgubiti Rakitića niti kao igrača, niti kao čovjeka. Mi nemam 500 igrača, imamo 15 i to je to. Kao izbornik neću dopustiti da se izgubi kult reprezentacije, ona je svetinja i čast i kod mene su svima vrata otvorena i Rakitiću i Kaliniću i Ćaleta-Caru, ali nikoga neću moliti za nastup."

Sljedeća utakmica je 10. listopada na Poljudu protiv Mađarske.

"Očekujem sjajnu atmosferu. Da Poljud može primiti 100 tisuća ljudi, toliko bi ih i došlo. Doći će ljudi iz Hercegovine, Dubrovnika, Omiša, Zadra, Šibenika gledati reprezentaciju i podržati se, uopće ne sumnjam. Očekujem pobjedu."

Dalić je komplimentirao i Nenadu Bjelici koji je podignuo Brunu Petkovića i doveo ga na reprezentativnu razinu.

Gledao sam tri-četiri utakmice Dinama u Europi i uvjerio se da mi Petković treba. Prava, klasična špica koja čuva loptu, a ima snagu, moć, dribling, uglavnom kompletan napadač. Svaka čast treneru Bjelici koji je dobio malo poznatog napadač, a u njegovom mandatu je postao reprezentativac i Dinamu donio puno bodova. Svaka čast jer mu je vjerovao, pogurao ga, osposobio i stvorio uvjete da postane taj igrač."

Dinamo kreće s nastupom u Ligi prvaka, a Dalić je tu optimist.

"Dinamo ima realne šanse za drugo mjesto. Manchester City je favorit, ali Dinamo se može nositi s Atalantom i Šahtarom jer nije lošiji niti od jedne od tih momčadi."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zsicky11.09.2019. u 08:16
    Naslov članka je izjava izvučena iz konteksta. Bilo bi bolje kad naslov ne bi ostavljao mjesta senzacionalizmu.
    zsicky