Nogomet

Belišće i Split s istom željom: "Nadamo se prolasku u osminu finala"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.09.2019.
Belišće i Split s istom željom: "Nadamo se prolasku u osminu finala"

U šesnaestini finala Kupa u Belišću istoimeni domaćin dočekuje momčad Splita. Bit će to neizvjestan dvoboj u kojem momčadi imaju podjednake šanse...

U trećeligaškom dvoboju u šesnaestini finala Kupa Belišće dočekuje momčad Splita. I u prošlom kolu Belišćani su igrali protiv momčadi s juga, protivnik im je bio Jadran Luka Ploče koje su Belišćani eliminirali boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Split je još neugodniji protivnik od Jadrana, ali Belišćani vjeruju kako i u ovom susretu imaju šanse te žele prvi put proći u osminu finala Hrvatskog kupa.

"Očekujem tešku utakmicu. Split se maksimalno pojačao i želi natrag u Drugu HNL, međutim mislim da imamo šanse. Vidjet ćemo kako će se utakmica odviti, mi ćemo dati sve od sebe. Svi igrači su maksimalno spremni i nadamo se prolasku", kaže trener Belišća Davor Rupnik za Sportnet.

U novu sezonu Belišće je ušlo s četiri pobjede i jednim potazom te trener Rupnik može biti zadovoljan.

"Zadovoljan sam, dobro smo krenuli, imamo već četiri pobjede i možemo reći da sve ide po planu."

Split će pokušati u Belišću napraviti nešto više, na put prema Slavoniji krenuo je dan ranije kako bi što spremniji dočekao ovaj dvoboj.

"Kup je idealno natjecanje za napraviti dobar rezultat jer se brzo dođe do nekog završetka. Korektno smo krenuli u sezonu, šteta što nismo napravili i više jer smo u gostima zaslužili čak i više od ovog. Imamo priliku u Kupu doći do simpatične satisfakcije ako bi uspjeli proći dalje, puno bi nam to značilo posebno nakon svega kroz što smo prolazili posljednjih godina", trener Splita Armando Marenzi kaže za Sportnet.

Marenzi u ovom susretu nema sve igrače na raspolaganju, a poseban problem je što mu nedostaju trojica iskusnijih i važnijih igrača. Krešimir Luetić je u Vodicama zaradio crveni karton u 90. minuti, a Luka Kapetanović dva eksporesna žuta desetak minuta ranije.

Susret u Belišću počinje u 15:30.

FOTO: NK Belišće Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!