Košarka

Tricaška rapsodija Krune Simona u pobjedi Efesa nad Fenerom u borbi za prvi trofej sezone

Matej Kačan • četvrtak, 26.09.2019.
Tricaška rapsodija Krune Simona u pobjedi Efesa nad Fenerom u borbi za prvi trofej sezone
Foto: Pixsell

Natjecateljska sezona otvorena je i u turskoj košarci. U utakmici Superkupa susreli su se Efes i Fenerbahče, a bolja ekipa bili su igrači Anadolu Efesa pobjedom 79:74 u kojoj je sudjelovao i Krunoslav Simon...

Efes i Fener su uvijek ekipe koje pucaju na najviša dostignuća te je zato ova utakmica Superkupa svojevrstan klasik odmah na početku sezone i dobra provjera startnih pozicija. Efes je ipak uraganskom trećom četvrtinom i ovaj međusobni susret prelomio na svoju stranu.

Kako se i očekivalo, utakmica je bila vrlo izjednačena. U prvom poluvremenu ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, a na poluvrijeme se odlazi s minimalnim vodstvom Efesa kojeg je u utakmici držao dobar šut za tricu. Pogodili su ih šest u prvih 20 minuta, od čega su dvije djelo Krunoslava Siona. Za Efes nije nastupio nesuđeni "Hrvat" Shane Larkin.

U drugo poluvrijeme se ulazi izjednačeno, ali onda kreće Efesov uragan i odvajanje na 16 razlike predvođeno večeras njihovim prvim imenom Vasilijem Micićem te sjajnim Simonom. Treću četvrtinu ipak zaključuju Kalinić i Bobby Dixon pa se Fenerbahče približava na 12 razlike.

Na otvaranju posljednje četvrtine Fener predvođen Kalinićem spušta razliku ispod deset poena. Trupe Željka Obradovića nisu tu stale, dvije i pol minute prije kraja utakmice na semaforu svijetli tek 73:70 za Efes nakon trice Derricka Williamsa.

Ipak, Efes predvođen sjajnim Simonom uspijeva izdržati i dolazi do pobjede s konačnih 79:74. Najbolji kod Efesa su bili Micić sa 16 poena i čak devet asistencija te maestralni Kruno Simon s 22 poena uz sjajnih 6/6 za tricu. Fenerbahče su predvodili Williams sa 16 i Kalinić s 13 poena.

Turska, Superkup:
Anadolu Efes - Fenerbahče 79:75

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!