Nogomet

Halilović: "Želim pokazati što mogu, osjećam da mogu biti dobar kao Luka Modrić"

Mihaela Bradovski • petak, 27.09.2019.
Halilović: "Želim pokazati što mogu, osjećam da mogu biti dobar kao Luka Modrić"
Foto: Pixsell

Alen Halilović ima novi početak u Heerenveenu gdje je stigao iz Standarda iz Liegea. Halilović ima ogromna očekivanja i vrlo visoko podiže letvicu...

Iako je u Standardu prošle sezone jedno vrijeme i imao ulogu i igrao, Alen Halilović tražio je više. Tražio je klub u kojem će igrati u kontinuitetu i razvijati se, a vidio ga je u Heerenveenu.

"Htio sam očajnički otići iz Standarda, tamo se nisam osjećao dobro. Igrao sam prošle sezone, ali ovog ljeta situacija je bila drugačija. Imao sam puno razgovora s klubom, bilo je puno obećanja, ali deset minuta kasnije događale su se drugačije stvari. Razočaravajuće je bilo i u Milanu i svi smo na kraju htjeli razlaz. Heerenveen se javio sredinom kolovoza i nije bilo jednostavno zaključiti posao jer je Standard stalno izlazio s novim lažima i problemima. Srećom, Milan se uključio i Heerenveen je napravio sve kako bi me doveo. Drago mi je da sam ovdje", kaže Halilović u razgovoru za Voetbal International.

Odluku o odlasku u Heerenveen donio je nakon što se konzultirao s nekim bivšim i sadašnjim reprezentativcima koji su mu pomogli u donošenju odluke.

"Svi u Hrvatskoj znaju za Heerenveen jer je ovdje igrao Danijel Pranjić. Razgovarao sam s njim i rekao mi je da je to dobar klub za mene s mnogo mladih i talentiranih igrača. Za mene je bitno imati što veću minutažu, a za to imam veće šanse u Heerenveenu nego u Standardu. Razgovarao sam i s Lukom Modrićem i Ivanom Perišićem, on je nazvao neke ljude i rekao mi da Heerenveenov stil igre odgovara mojem, puno mi je pomogao."

Halilović dodaje kako je imao još puno ponuda, ali odlučio se za ovu.

"Imao sam ponuda iz Španjolske gdje je niz klubova bio zainteresiran, mogao sam i u Italiju, Francusku i Rusiju gdje sam mogao zarađivati pet puta više nego u Heerenveenu, ali ovo je bio pravi potez za mene i odgovara mi ova konkurencija. Želim pokazati da sam jedan od najboljih igrača u Eredivisie i da mogu doći tamo gdje zaslužujem biti, u europskom vrhu."

Iako ne pokazuje željeni napredak, Halilović nije zabrinut. Uvjeren je kako će doći njegovo vrijeme.

"Kroz karijeru imao sam dosta koraka unazad, ali još su mi tek 23 godine. Luka Modrić napustio je Dinamo s 23 godine, otišao je u Tottenham i tamo prolazi kroz teške trenutke, ali izborio se. Nekoliko godina kasnije otišao je u Real Madrid, tamo ispočetka nije igrao, ali nekoliko godina kasnije vodio je Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva i okrunjen je za najboljeg igrača svijeta. Svi imaju svoj put, samo moraš biti koncentriran i znati što želiš. Želim pokazati što mogu, osjećam da mogu biti dobar kao Luka Modrić."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280427.09.2019. u 12:04
    Čovjek uvijek treba biti realan. Treba imati visoke ciljeve u skladu sa svojim mogućnostima. Najbolja je ocjena kad rezimiraš prošlost i kreneš ispravno u budućnost. Nadam se da će svoje potencijale pokazati, jer kako je krenuo, mora si sam priznati, putanja nije usmjerena prema gore nego prema... [više na forumu]
    2804