Rukomet

Dubrava ima dobar rezultat nakon prvog susreta, Benfica nije nepobjediva

Branimir Korać • subota, 05.10.2019.
Dubrava ima dobar rezultat nakon prvog susreta, Benfica nije nepobjediva

Iako su Portugalci ušli u ovaj dvoboj kao favoriti, Dubrava je u Lisabonu poražena s tijesnih 29:28 i ima rezultat koji joj daje nadu da bi mogla sutradan u uzvratu do prolaza...

Dubrava je u Portugal otputovala kao autsajder, ali je pokazala da ima što za reći pa čak i da može iznenaditi momčad u koju se uložilo i uložit će se još više.

U Lisabonu je Benfica odnijela pobjedu, ali 29:28 što je rezultat koji malo toga garantira. Dubrava se odlično držala i imat će još jednu priliku dokazati kako to nije bilo slučajno i da se može nositi s dobrim protivnikom.

Ovaj put na vratima Benfice nije stajao Borko Ristovski, ali igrali su Rene Toft Hansen, Kevyn Nyokas, Petar Đorđić, upravo Nyokas s deset golova bio je prvo ime susreta, ali Dubrava je i njima stvarala probleme.

Zagrepčani su mogli čak i s boljim rezultatom na uzvrat, u 40. minuti vodili su 22:19, ali nakon pozvane minute odmora, domaćin je imao spreman odgovor i serijom 5:0 preuzeo vodstvo.

Nakon što se Dubrava vratila na 24:24, nitko više nije imao više od gola prednosti. Manje od minutu i pol prije kraja Dubrava je vodila 28:27, ali u završnici s dva gola Nyokasa, od kojih drugi na samom kraju, Benfica radi preokret i ipak odnosi prednost u drugi susret koji je na rasporedu već u nedjelju u Lisabonu.

Dok je kod domaćina Nyokas bio daleko ispred ostalih, kod Dubrave je Ante Ivanković postigao šest golova, a pet su dodali Luka Vinković i Filip Vučelić.

EHF kup, drugo pretkolo:
Benfica - Dubrava 29:28

FOTO: RK Dubrava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!