Nogomet

Dilaver: "Postoji opcija da zaigram za Bosnu i Hercegovinu"

Jan Šneler • utorak, 08.10.2019.
Dilaver: "Postoji opcija da zaigram za Bosnu i Hercegovinu"
Foto: Pixsell

Sjajni Dinamov stoper Emir Dilaver često se dovodio u kontekst austrijske i bosanskohercegovačke reprezentacije, a prema posljednjim vijestima postoji šansa da zaigra za momčad koju vodi Robert Prosinečki...

Iako je rođen u Tomislavgradu prije 28 godina, Dinamov stoper Emir Dilaver nikada nije zaigrao za bosanskohercegovačku nacionalnu vrstu. S obzirom na to da je od mlađih dana stasao u redovima bečke Austrije, logično je da je prošao sve mlađe kategorije u austrijskoj reprezentaciji. Za mladu, U-21 vrstu odigrao je čak 15 utakmica, no nakon toga nije dobio poziv za A vrstu.

S jedne strane to čudi jer je Dilaver i prije dolaska u Dinamo pokazivao u dresu Austrije, a potom Ferencvarosa i Lech Poznana kako se radi o odličnom stoperu. Mnogi se često pitaju kako je moguće da u bosanskohercegovačkom Savezu nisu ranije reagirali i "ugrabili" standardnog stopera zagrebačkih Modrih.

"Nikada nisam dobio poziv od Austrije, ali postoje određeni kontakti s Bosnom i Hercegovinom već neko vrijeme s obzirom na to da posjedujem dvojno državljanstvo. Čekam sada austrijsku stanu da se sve dogovori i da mogu igrati za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Dilaver u programu Abstauer koji se emitira na Sky televiziji.

Stoper Dinama ne skriva razočaranje što nije dobio poziv od Austrije. Čak niti nakon sjajne predstave s Dinamom prošle godine i prezimljavanja u Europskoj ligi, u Austrijskom nogometnom savezu nisu se odlučili poslati poziv 28-godišnjem stoperu. Iz tog razloga ne čudi njegova želja da zaigra za BiH.

"Razočaran sam bio što nije bilo interesa medija bez obzira na uspjehe koje sam postizao tijekom godina. S obzirom na to da sam državljanin Austrije i da sam sve naučio u Austriji, igrao za sve juniorske nacionalne selekcije, bilo je to jako bolno iskustvo", zaključio je Dilaver.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!