Nogomet

Hrvatska remijem započela Svjetsko malonogometno prvenstvo: "Mi smo zabili iz akcija, a oni iz naših grešaka"

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 13.10.2019.
Hrvatska remijem započela Svjetsko malonogometno prvenstvo:  "Mi smo zabili iz akcija, a oni iz naših grešaka"

Počelo je Svjetsko prvenstvo u malom nogometu, a Hrvatska je na startu ubilježila remi protiv reprezentacije Turske. Unatoč boljoj igri, nije uspjela slaviti...

Hrvatska reprezentacija odigrala je prvu utakmicu na Socca SP u malom nogometu na otoku Kreti, a ogled s Turskom završio je rezultatom 2:2 i podjelom bodova.

Imala je Hrvatska puno mogućnosti da se lopta zakotrlja u protivničku mrežu, ali nije uspjela realizirati svoje mnogobrojne prilike. Prvi su do pogotka stigli Turci. U 10. minuti nakon pogreške Ilije Radovca, strijelac za vodstvo Turske bio je Ersin. Nekoliko minuta kasnije, Hrvati su izigrali protivničku obranu. Ležaić je odlično pronašao Modrića koji je loptu proslijedio do Radovca, a isti se upisao na listu strijelaca te se tako iskupio za raniju pogrešku. Drugo poluvrijeme bolje su otvorili hrvatski reprezentativci te su golom Luke Modrića u 22. minuti preokrenuli rezultat i poveli s 2:1. Konačnih 2:2 postavio je Unlu u 27. minuti nakon velike pogreške u obrani Hrvatske. Unatoč brojnim pokušajima hrvatskih malonogometaša da dođu do pobjede, rezultat je do kraja utakmice ostao nepromijenjen.

"Mislim da smo bili bolji i imali više šansi. Mi smo naše golove izigrali, a oni su zabili iz nekih naših grešaka, a to se na ovakvim natjecanjima nažalost ne oprašta. Dečki su sada osjetili teren i trebalo bi biti lakše drugu utakmicu. Slična nam se situacija dogodila i prošle godine s Angolom. Bilo je puno nervoze u situacijama gdje treba mirnoća, gdje treba puknuti loptu u prazan gol... Imamo jako puno mladih igrača, mi smo jedna od najmlađa ekipa na Svjetskom prvenstvu i treba im neko vrijeme da se opuste. Nadam se da će utakmica s Brazilom završiti s boljim ishodom", izjavio je netom nakon utakmice izbornik Dino Kovač.

Sličnog razmišljanja bio je i hrvatski reprezentativac Marin Ležaić:

"Svakako žalimo za ta tri boda. Dobili smo dva naivna gola, a mislim da smo cijelu utakmicu imali kontrolu i da smo zaslužili više. Nećemo se ništa posebno spremati za Brazil, nadam se samo da će realizacija sljedeći put biti bolja i da ćemo drugi put pobijediti", rekao je Ležaić, inače jedini Slavonac u reprezentaciji, koji je kratko prokomentirao i dojmove s Krete:

"Fantastičan je osjećaj biti ovdje. Kad je krenula himna naježio sam se. To je nešto posebno".

A pun stadion na obali, uz more, oduševio je sve igrače koji se nisu nadali takvoj podršci s tribina.

"Atmosfera na stadionu je odlična. Još smo igrali zadnju utakmicu prvoga dana u stvarno nezgodnom kasnovečernjem terminu, ali mi je drago da je bilo toliko ljudi. Bilo je i par hrvatskih zastava.... Sjajno. Mislim da ćemo se sabrati nakon ove utakmice i da će ići na bolje jer smo stvarno dobra momčad", kazao je vratar Ernest Malarić.

Iduću utakmicu u skupini Hrvatska igra protiv Brazila u ponedjeljak u 18:00 sati po hrvatskom vremenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shime sa planine13.10.2019. u 22:53
    Giggs nadigrao Dalica.
    Shime sa planine