Nogomet

Pjanić: "Mi smo osrednja reprezentacija, svaka pametna osoba to vidi"

Marjan Kreševac • srijeda, 16.10.2019.
Pjanić: "Mi smo osrednja reprezentacija, svaka pametna osoba to vidi"
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina prokockala je porazom 2:1 u Grčkoj sjajnu partiju protiv Finske i izgubila gotovo sve izglede za plasman na Euro 2020 kroz kvalifikacije. Jedna od velikih zvijezda ove reprezentacije Miralem Pjanić čvrsto je stajao na zemlji nakon poraza i razloge za katastrofu našao u sebi i suigračima na terenu...

Nakon Finske sve je bilo divno i idilično, sjajna utakmica, velika želja i motiv na terenu, ali slaba je korist od svega toga kada momčad nije sposobna spojiti dvije takve partije za redom. Neki bi se odmah okomili na trenera, jer realno ipak je on taj koji bi trebao osigurati konstantnost igre i rezultata, ali s obzirom na sve realne probleme oko ozljeda i neigranja reprezentativaca po klubovima, Robert Prosinečki tu je najmanje kriv.

Jedna od najvećih zvijezda reprezentacije Miralem Pjanić osnovni problem vidi u nedostatku kvalitete za konstantnost rezultata na visokoj razini.

"Vrlo loša utakmica. Loše smo stajali na terenu. Grci su taktički dobro odigrali, na svakoj poziciji smo kasnili. Tko je krivac? Mi smo krivac. Nažalost, više puta su nam se ove stvari dogodile u ovim kvalifikacijama, posebno u gostima. Kod kuće igramo skroz drugačije, u gostima nismo osvojili ni boda. Nismo više ni zaslužili."

Glavni razlog takvom nesrazmjeru predstava kod kuće i u gostima Pjanić vidi u nezrelosti kako igrača tako i reprezentacije u cjelini: "Nismo zrela ekipa. Mi smo osrednja reprezentacija, ako ćemo realno. Ne možemo se boriti za to prvo mjesto. Druge ekipe su puno zrelije i spremnije od nas i to je razlog. Svaka pametna osoba koja se razumije u nogomet, vidi i prepoznat će da nismo zreli."

Jedina iole pristojna utakmica u gostima bila je ona protiv Italije: " Nijednu dobru utakmicu osim u Italiji nismo dobro odigrali u gostima. Moramo osvojiti barem tri boda u zadnje dvije utakmice da budemo treći", slaba će to biti utjeha Pjaniću i suigračima koji će još jednom ostati bez nastupa na velikom natjecanju, osim ako to ne uspiju preko Lige nacija, ali s ovakvom igrom biti će to jako, jako teško.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!