Košarka

Clippersi svladali Lakerse, Zupcu mala minutaža

Matej Kačan • srijeda, 23.10.2019.
Clippersi svladali Lakerse, Zupcu mala minutaža
Foto: EPA

LA Clippersi su u drugoj utakmici otvaranja NBA sezone u gradskom derbiju bili bolji od rivala Lakersa sa 112:102 predvođeni Kawhijem Leonardom. Ivica Zubac je za nešto manje od deset minuta igre postigao osam poena...

Nakon što su na otvaranju sezone Raptorsi svladali Pelicanse, došao je red na prvi čin bitke za Los Angeles koja će biti u središtu pažnje javnosti kroz cijelu sezonu. Prvu rundu su na "domaćem" parketu uzeli Clippersi, i to bez jedne od dviju velikih ljetnih akvizicija. Paul George i dalje se oporavlja od ozljede ramena, a i bez njega uspjeli su Clippersi doći do 112:102 pobjede.

Lakersi su u susret ušli bolje, a imali su i podršku s tribina Staples centra bez obzira na to što su nominalni domaćini bili Clippersi. Nakon četiri minute igre na semaforu je svijetlilo 13:2 za Lakerse, a onda se susret potpuno okrenuo ulaskom Loua Williamsa i Harrella. Nekako su Lakersi odolijevali naletima klupe Clippersa dok nisu krenule rotacije, a onda su Clippersi ubacili u brzinu više.

Vrlo raspoloženoj pick&roll Williams-Harrell kombinaciji koja uvijek iznova oduševljava u drugoj se četvrtini pridružio Kawhi Leonard koji očito nastavlja gdje je stao u finalu. Leonard je u drugoj četvrtini postigao 16 poena, klupa Clippersa je uništila rezerve Lakersa te goste samo Anthony Davis spašava od ogromnog zaostatka.

Nakon minus osam na poluvremenu Lakersi su se u trećoj četvrtini trgnuli. Iako su Clippersi vodili i 14 razlike, izlaskom LeBrona Jamesa na odmor opet se bude Davis i Danny Green te čine ogromnu 15:0 seriju na kraju treće dionice za izjednačenje 85:85.

To je bilo posljednje što smo vidjeli od Lakersa jer Clippersi posljednju četvrtinu otvaraju sa 7:0, a Davis i James su se potpuno ispuhali pa su zajedno u posljednjih 12 minuta postigli tek dva poena koji su djelo Jamesa. Ukupno su posljednju dionicu Clippersi dobili s 27:17 za 112:102 i veliko slavlje.

Za Clipperse je utakmicu dobila klupa koja je sa 60:19 potpuno uništila rezerve Lakersa. Clippersi su također uspjeli nadskakati te iskontrirati protivnika. Kod Lakersa su James i Davis postizali poene, ali uz jako loš šut, a James je i izgubio pet lopti te je s -8 imao najgori +/- indeks među starterima Lakersa.

Pobjednike je predvodio sjajni Leonard s 30 poena uz šest skokova i pet asistencija u svom debiju za Clipperse, a Williams je dodao 21 poen te sedam dodavanja. Ivica Zubac je počeo utakmicu, ali je na terenu proveo tek devet i pol minuta za osam poena uz stopostotan (4/4) šut iz igre.

Kod Lakersa je Green zabio 28 (sedam trica) uz sedam skokova, a Davis i James su dodali 25, odnosno 18 poena uz već opisan slab postotak šuta (obojica ispod 40%). Davis je uhvatio 10 skokova, a James devet uz osam dodavanja.

NBA liga, prva večer:
LA Clippers - LA Lakers 112:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tribilium24.10.2019. u 11:48
    tribilium