Nogomet

Brozović asistirao u pobjedi Intera, Lovren odigrao cijeli susret u visokoj pobjedi Liverpoola

Petar Jenjić • srijeda, 23.10.2019.
Brozović asistirao u pobjedi Intera, Lovren odigrao cijeli susret u visokoj pobjedi Liverpoola
Foto: EPA

Odigrane su utakmice trećeg kola Lige prvaka u skupinama E i F. Do nove pobjede stigao je Liverpool koji je na gostovanju bio bolji od Genka s 4:1, dok je Inter na domaćem terenu s 2:0 bio bolji od Borussije Dortmund. Asistent za drugi pogodak bio je Marcelo Brozović...

Skupina E

Genk - Liverpool 1:4

Do druge pobjede u natjecanju stigao je Liverpool koji je na gostovanju kod Genka slavio s 4:1 te tako stigao do tri boda prednosti ispred Salzburga koji je večeras upisao poraz.

Već nakon dvije minute igre Liverpool je stigao do vodstva. Do lopte je na dvadesetak metara od gola stigao Alex Oxlade-Chamberlain te lijepim prizemnim udarcem matirao protivničkog vratara.

Četiri minute kasnije prijetnja na drugoj strani, no brani Alisson pokušaj Onuachua. Mislio je domaćin da je stigao do poravnanja u 27. minuti preko Samatte, no gol je poništen zbog zaleđa u ranijem dijelu akcije.

Na novu majstoriju Oxlade-Chamberlaina čekalo se do 57. minuti kada ga je proigrao Roberto Firmino, a ovaj vanjskim dijelom kopačke sjajno pogodio s dvadesetak metara.

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe, do kraja utakmice pobrinuo se Sadio Mane u 77. minuti nakon lijepog proigravanja Mohameda Salaha. Egipćanin se upisao u strijelce deset minuta kasnije, da bi počasni pogodak za domaćina postigao Stephen Odey.

U dresu Redsa cijeli je susret odigrao Dejan Lovren.

Salzburg - Napoli 2:3

Na vrhu skupine E i dalje stoji Napoli koji je danas slavio na gostovanju kod Salzburga. Nakon golijade talijanska je momčad do nova tri boda stigla rezultatom 3:2 te sada ima bod više od Liverpoola.

Poveli su gosti u 16. minuti. Jose Callejon glavom je spustio loptu za Driesa Mertensa koji je projurio u kazneni prostor i iskosa snažnim udarcem pogodio pod gredu.

U završnim minutama prvog poluvremena domaćin je dobio penal kojeg je skrivio Kevin Malcuit. Siguran je bio Erling Braut Haaland koji je poslao loptu u jednu, a vratara u drugu stranu. Zasluženo izjednačenje, s obzirom na to da je Salzburg izgledao nešto bolje.

U 64. minuti Napoli se vratio u vodstvo. Malcuit je prizemnom loptom pronašao Driesa Mertensa koji poentira po drugi puta na utakmici.

Već u 72. minuti domaćin ponovno dolazi do poravnanja, a ponovno je bio strijelac nezaustavljivi Haaland, a ovoga puta u ulozi asistenta našao se Junuzović. To mu je bio već šesti pogodak ove sezone u Ligi prvaka.

Međutim, tek što je lopta krenula s centra, talijanska momčad vratila se u vodstvo. Ovoga puta Mertes je proigrao Lorenza Insignea, a ovaj udarcem iskosa matirao protivničkog vratara.

Skupina F

Inter - Borussia Dortmund 2:0

Važnu pobjedu u borbi za prolazak skupine upisao je Inter koji je na San Siru bio bolji od Borussije Dortmund s 2:1. Tako se s večerašnjim protivnikom izjednačio na drugom mjestu skupine s četiri boda.

Poveo je Inter u 22. minuti susreta nakon što je Stefan de Vrij krasno proigrao Lautara Martineza, a ovaj iz blizine skrenuo loptu u gol.

U završnici prvog poluvremena Borussia je imala svoju najbolju šansu, no udarac Sancha brani Handanović.

Drugo poluvrijeme donijelo je i povlačenje Intera, kao i više lopte u nogama gostiju koji su tražili izjednačenje. Odličnu priliku za Inter imao je strijelac prvog pogotka u 80. minuti kada je Esposito pao u duelu s Hummelsom, a sudac dosudio najstrožu kaznu.

Međutim, udarac Martineza obranio je Burki i privremeno spasio svoju momčad. Ipak, u 89. minuti, Inter potvrđuje pobjedu. Marcelo Brozović uposlio je Candrevu koji se sjurio prema protivničkom kaznenom prostoru i zabio za 2:0.

Slavia Prag - Barcelona 1:2

Barcelona nije briljirala, ali ipak je uspjela doći do pobjede na gostovanju kod praške Slavije. Katalonci su do pobjede stigli rezultatom 2:1 te tako ostali na čelu skupine, nakon što je Inter u istom terminu bio bolji od Borussije Dortmund.

Nakon samo tri minute igre, katalonska momčad stigla je do vodstva nakon lijepo odigrane akcije. Arthur je u kaznenom prostor pronašao Lea Messija koji udarcem isprve skreće loptu u gol.

Argentinski nogometaš tako je postao prvi igrač u povijesti koji je zabio u 15 uzastopnih sezona Lige prvaka. Upravo je za taj jedan pogodak Barcelona i bila bolja u prvom poluvremenu.

Domaćin je imao dvije jako dobre prilike, prvo je Ter Stegen obranio pokušaj Petera Olayinke u 37. minuti, da bi u završnici prvog dijela jako blizu bio i pokušaj Tomaša Součeka

I onda na početku nastavka Slavia dolazi do poravnanja. Maspoust je spustio loptu Janu Borilu koji je iskoristio malo prostora što je ostavila Barcelonina obrana te utrčao u kazneni prostor i poentirao.

Nije se dugo veselio domaćin jer je u 57. minuti Barcelona ponovno stigla do vodstva, kada je iz gotovo nemoguće situacije, lopta koju je ubacio Messi, a skrenuo Luis Suarez, završila u mreži od igrača praške momčadi.

Ivan Rakitić ušao je u igru u 84. minuti umjesto Arthura.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Genk1:4Liverpool
Salzburg2:3Napoli
1Liverpool 613:8+513
2Napoli 611:4+712
3Salzburg 616:13+37
4Genk 65:20-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!