Košarka

Šarić se još traži u Sunsima, tiha noć za Hezonju u prekidu skoro 20-godišnjeg niza Blazersa

Branimir Korać • četvrtak, 24.10.2019.
Šarić se još traži u Sunsima, tiha noć za Hezonju u prekidu skoro 20-godišnjeg niza Blazersa
Foto: EPA

Phoenix Sunsi i Portland Trail Blazersi na potpuno različit način otvorili su sezonu. Sunsi su na svom parketu pregazili Sacramento Kingse dok su Blazersi također kod kuće izgubili od Denver Nuggetsa...

Osim Bojana Bogdanovića koji je odigrao vrlo dobro u pobjedi Utah Jazza protiv Oklahoma City Thundera, na parketu su bila još dvojica Hrvata. Zajedničkim snagama nisu ubacili poena koji je upisao Bojan, ali Dario Šarić barem može biti zadovoljan načinom na koji je njegov Phoenix ušao u sezonu.

Šarić je krenuo u startnoj petorci i dobio je 21 minutu za vrijeme kojih je upisao sedam poena (1/3 za dva, 1/4 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio četiri skoka i upisao po osvojenu loptu i blokadu.

Sunsi su na kraju slavili 124:95 iako su na poluvremenu čak i zaostajali 59:54, no drugi dio bio je maestralan za domaćina koji ga je dobio čak sa 70:36 i tako potpuno uništio goste. Lako je detektirao gdje su bili problemi Kingsa, Sunsi su ubacili čak 68 poena iz reketa što je točno dvostruko više nego Kingsi koji su imali čak 26 izgubljenih lopti.

Prva imena Sunsa bili su Devin Booker s 22 poena i deset asistencija, Kelly Oubre s 21 poenom i devet skokova te Deandre Ayton s 18 poena i 11 skokova.

Kod Kingsa Buddy Hield ubacio je 28 poena (6/12 trica) i uhvatio pet skokova, a Marvin Bagley dodao je 14 poena i deset skokova. Treba spomenuti i očajnu šutersku večer Bogdana Bogdanovića koji je iz igre šutirao 1/10.

Denver Nuggetsi tricama su izrešetali Portland Trail Blazerse i odnijeli su pobjedu 108:100. Ovo je prvi put još od 2000. godine da je Portland izgubio u otvarajućoj utakmici na svom parketu.

Bio je to vrlo izjednačen dvoboj koji je prelomljen u završnici kada je povukao dotad dosta neprimjetan Nikola Jokić. Međutim kada je trebalo bio je pravi i poveo je svoju momčad do pobjede.

Tri i pol minute prije kraja Jokić je vezao dvije trice i odveo Nuggetse na 97:90. Portlandu se mala prilika za vraćanje nade ukazala kod 99:94 kada Millsap promašuje, Lillard probija prvu liniju i ide na polaganje, ali lopta je doslovno iscurila iz obruča. Na drugoj strani Barton ne pogađa, ali priskače Jokić i vraća na plus sedam te potpuno lomi utakmicu.

Mario Hezonja imao je drugačiju večer nego Bojan Bogdanović. Dok je Bogdanović bio loš u predsezoni i jako dobar na otvaranju sezone, Hezonja je bio odličan u predsezoni, a tih u otvaranju. Dobio je 18 minuta i upisao dva poena (0/2 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka. Inače, treba napomenuti kako nitko od trojice Hrvata koji su noćas nastupili nije imao niti jednu izgubljenu loptu.

U sastavu Portlanda Damian Lillard ubacio je 32 poena uz osam asistencija, a Hassan Whiteside dodao je 16 poena i 19 skokova.

Kod Nuggetsa koji su za tricu šutirali 18/32 (Portland 7/28) Nikola Jokić na kraju je došao do 20 poena i 13 skokova, a Will Barton dodao je 19 poena i pet skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Sacramento Kings 124:95
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 100:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!