Rukomet

Šoštarić: "Neke koje su bile ovdje su iskoristile svoju šansu, a neke će to još dugo čekati"

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 27.10.2019.
Šoštarić: "Neke koje su bile ovdje su iskoristile svoju šansu, a neke će to još dugo čekati"
Foto: FaH

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u Hannoveru od domaćina Njemačke s visokih 32:23 i nije uspjela ponoviti odličan nastup iz Zagreba...

Hrvatska je u Zagrebu odigrala vrlo dobru utakmicu i remizirala je s Njemačkom, ali u "uzvratu" u Hannoveru visoko je poražena. Izbornik Nenad Šoštarić smatra kako su igračice ipak bile impresionirane i nisu pružile igru na gornjoj granici.

"Očito je da smo bili previše impresionirani i utakmica se izgubila na početku kada su one povele sa šest-sedam razlike pa smo se mi vratili na četiri. Na kraju je odsustvo snage dodatno presudilo, jer čim nema snage, onda ni mozak ne radi i iz tih grešaka su se javile polukontre i kontre odakle smo primili previše golova. Znali smo da je ovo reprezentacija hrvatske lige, neke koje su bile ovdje su iskoristile svoju šansu, a neke će to još dugo čekati. Ne trebamo biti nezadovoljni", istaknuo je izbornik za stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Odličnu utakmicu odigrala je Ivana Dežić koja je predvodila Hrvatsku po broju pogodaka.

"Ono što nas je krasilo u Zagrebu, nažalost ovdje je izostalo, a to je čvrsta obrana. Ostavile smo vratarke na milost i nemilost i primile smo previše golova. U napadu smo se borile koliko smo mogle, ali bez obrane ne možemo gotovo ništa. Njemice su izgledale moćno na terenu, nama je bila čast igrati pred ovoliko ljudi i nadam se da će biti toga još."

I Stela Posavec je zahvalna na ovom ambijentu i što je mogla u njemu sudjelovati.

"Predivno je iskustvo igrati pred više tisuća navijača i sve smo sretne što smo bile tu, ali najveća je šteta što nismo ovaj dobar tjedan priprema iskoristile da završimo s jednom dobrom utakmicom. Mislim da smo mogle odigrati puno bolje nego u Zagrebu. U izmijenjenom smo sastavu i s obzirom na kratko vrijeme, nismo uspjele sve posložiti, ali napravile smo najbolje što smo mogle."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!