Košarka

Crowder sa sirenom pokvario sjajnu večer Irvinga, Lakersi i uz pomoć Howarda sredili Hornetse

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.10.2019.
Crowder sa sirenom pokvario sjajnu večer Irvinga, Lakersi i uz pomoć Howarda sredili Hornetse
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta noćašnjeg programa u NBA ligi, a najneizvjesnije bilo je u Memphisu gdje je igran produžetak u kojem je pobjednik odlučen ubačajem sa zvukom sirene...

Los Angeles Lakersi upisali su pobjedu protiv Charlotte Hornetsa 120:101 u susretu koji je riješen u završnici. Lakersi su tako stigli do druge pobjede, dominirali su pod košem gdje su ordinirali Anthony Davis i Dwight Howard.

Davis je briljirao, radio je ono što i inače radi i kao i inače bio nezaustavljiv. No pridružio mu se u nastavku susreta i Howard koji je pružio veliki doprinos na obje strane parketa i ne čude ovacije koje je dobivao.

Kada se tu doda i LeBron James koji je vodio igru i držao stvari pod kontrolom i to još jednom vrlo raspoložen, šanse Hornetsa bile su male. Dugo su se i držali u igri, no bilo je jasno kako se to neće moći baš tako dugo i održati.

U završnici su Hornetsi puknuli, jednostavno su pali i nisu više mogli držati korak s Lakersima koji su stigli do druge pobjede.

Anthony Davis ubacio je 29 poena uz 14 skokova, LeBron James dodao je 20 poena, 12 asistencija i šest skokova, a Dwight Howard 16 poena, deset skokova i četiri blokade. Kod Hornetsa Miles Bridges ubacio je 26 poena uz šest skokova, a po 19 poena dodali su Cody Zeller (14 skokova) i Terry Rozier (šest skokova).

Memphis Grizzliesi slavili su u produžetku protiv Brooklyn Netsa sa 134:133. Tricu za pobjedu ubacio je Jae Crowder s istekom vremena i tako priredio iznenađenje. Još jedna sjajna večer Kyrieja Irvinga nije bila dovoljna, Memphis je ipak slavio.

Netsi su imali nekoliko prilika u regularnom dijelu za dovršiti posao, a onda je Ja Morant sedam sekundi prije kraja izjednačio na 120:120 i donio produžetak. Nakon toga odradio je i odličnu obranu na Irvingu i spriječio je njegov koš.

U produžetku odvajanja nije bilo, a 7.4 sekunde prije kraja Spencer Dinwiddie ubacio je samo jedno slobodno bacanje i podignuo na 133:131. Ostalo je dovoljno vremena Memphisu za zadnji napad i tricu ubacuje Crowder za pobjedu.

Morant je u svojoj najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela NBA karijere ubacio 30 poena uz devet asistencija, Dillon Brooks dodao je 21 poen, a Jona Valančiunas 16 poena uz 11 skokova. Kod Netsa Irving je završio s 37 poena, sedam skokova i sedam asistencija, Caris LeVert dodao je 27 poena uz pet asistencija, Jake Allen 14 poena uz 13 skokova, a b>DeAndre Jordan 12 skokova.

Minnesota Timberwolvesi slavili su sa 116:109 u susretu protiv Miami Heata, dvoboju dosad neporaženih momčadi. Ludu završnicu odradio je Andrew Wiggins koji je ubacio čak 16 poena i tri trice u zadnjih šest minuta susreta te odveo Wolvese do pobjede.

Wiggins je na kraju ubacio 25 poena uz šest skokova, Karl-Anthony Towns dodao je 23 poena i 11 skokova, Jeff Teague 21 poen i osam asistencija, a Robert Covington 11 poena uz deset skokova.

Kod Miamija Kendrick Nunn ubacio je 25 poena, Duncan Robinson ubacio je 21 poen, a Justise Winslow 20 poena uz osam skokova i šest asistencija

NBA:
Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 120:101
Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 134:133 produžetak
Minnesota Timberwolves - Miami Heat 116:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!