Nogomet

Leo Messi s divljenjem progovorio o Ronaldu: "On je fenomen"

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.10.2019.
Leo Messi s divljenjem progovorio o Ronaldu: "On je fenomen"
Foto: EPA

Leo Messi je u svojoj domovini Argentini dao intervju za jednu TV postaju. Progovorio je o mnogim stvarima, a ističe se izjava o divljenju Ronaldu...

Kapetan Barcelone ne smatra se klasičnim centarforom, a na toj poziciji posebno se divi Brazilcu Ronaldu.

"Ronaldo. On je fenomen. On je najbolji od napadača koje sam ikad gledao. Nevjerojatan je. Ja nisam centarfor, iako volim postizati golove. Volim dolaziti iz pozadine i sudjelovati u svakoj akciji. Želim uzeti loptu i kreirati. Ako dugo ne dotaknem loptu, osjećam se kao da niti ne igram."

Svakog ljeta se spominje Messijev odlazak iz Barcelone, najspominjaniji je uvijek Manchester City Pepa Guardiole. Messi je, po tko zna koji put, sve demantirao.

"Ne želim otići odavde. Nekoć sam sanjao da ću igrati u svom Newell's Old Boysima u Argentini, ali ne vidim kako bih mogao otići iz Barcelone. Važan faktor je i obitelj koja je bitnija od mojih želja. Jedino za Newell's navijam, iako su govorili o meni da navijam i za River i za Independiente."

Veliku buru izazvalo je otkazivanje "El Clasica" na 18. prosinca, a Messi smatra da postoji i veći derbi od toga.

"River - Boca ili derbi Rosarija. Ti derbiji su još luđi jer su Argentinci puno luđi od Španjolaca. Ovdje izgubiti u derbiju ti znači da će život postati jako, jako težak. U Španjolskoj izgubiš i nikom ništa. U Argentini se svakodnevna ludnica prenosi na nogomet. Htio bih igrati derbi Rosarija Newell's - Rosario Central. To bi bila ludnica!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!