Košarka

Rekordna večer Ivice Zupca u pobjedi Clippersa, Hezonji poraz u Texasu

Branimir Korać • utorak, 29.10.2019.
Rekordna večer Ivice Zupca u pobjedi Clippersa, Hezonji poraz u Texasu
Foto: EPA

Još dvojica Hrvata bili su noćas u akciji u NBA ligi. Mario Hezonja upisao je poraz u San Antoniju, a Ivica Zubac uz odličan nastup stigao je do pobjede protiv Hornetsa...

Los Angeles Clippersi ugostili su Charlotte Hornetse i upisali pobjedu 111:96, a Ivica Zubac odradio je jako dobar posao. Clippersi su odradili odličnu utakmicu, kontrolirali su situaciju na parketu i na kraju zasluženo slavili.

Nije sve išlo glatko svih 48 minuta. Stvorili su Clippersi prednost, ali ubrzo su se i Hornetsi vratili te preuzeli vodstvo koje su i održavali tijekom druge dionice. Ipak u trećoj četvrtini stvari sjedaju na svoj mjesto i u zadnjih 12 minuta gosti su se samo jednom spustili ispod dvoznamenkastog zaostatka.

Zubac je odradio dobre minute, zadržao je status startnog centra te je na parketu proveo 20 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (3/5 za dva, 1/1 slobodna) uz šest skokova i pet blokada što mu je rekord karijere.

Kawhi Leonard je izdominirao susretom i ubacio je 30 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Lou Williams pratio ga je s 23 poena.

Kod Hornetsa Terry Rozier ubacio je 17 poena, Malik Monk 15, a po 14 su dodali Cody Zeller (13 skokova) i Devonte Graham (12 asistencija).

Portland Trail Blazersi imali su dosta lošu šutersku večer u gostima kod San Antonio Spursa i upisali su poraz 113:110. Druga utakmica u dva dana za Blazerse, prošlu protiv Dallasa su izvukli, ali ovu nisu uspjeli.

San Antonio ostaje na 100 posto, osmi put u svojoj povijesti otvara sezonu s 3-0 omjerom. Malo je nedostajalo da susret ode u produžetak, Damian Lillard na kraju je šutnuo tricu, lopta je nekako ipak izašla i Spursi su proslavili pobjedu.

Serijom 18:2 Portland se u završnici potpuno vratio u utakmicu, no nije uspio i doći do pobjede.

Mario Hezonja dobio je 19 minuta s klupe i ubacio osam poena (0/2 za dva, 2/5 za tri, 2/2 slobodna) čemu je dodao i šest skokova. Lillard je ubacio 28 poena uz devet skokova i sedam asistencija, CJ McCollum 27 poena uz pet asistencija, a Anthony Tolliver uhvatio je deset skokova.

Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 27 poena uz sedam skokova, a Derrick White dodao je 21 poen uz pet skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 111:96
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 113:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!