Košarka

Čudesna utakmica Anthonyja Davisa, ozljeda Traea Younga, Dallas s devetoricom dvoznamenkastih

Branimir Korać • srijeda, 30.10.2019.
Čudesna utakmica Anthonyja Davisa, ozljeda Traea Younga, Dallas s devetoricom dvoznamenkastih
Foto: EPA

Noćašnji program u NBA ligi donio je samo tri susreta u kojima nisu nastupili hrvatski košarkaši. Utakmicu za pamćenje odigrali su Anthony Davis protiv Memphisa te Dallas Mavericksi protiv Denvera...

Dallas Mavericksi stigli su do pobjede iako su Luka Dončić i Kristaps Porzingis u velikoj mjeri usporeni. Međutim pokazali su širinu, imali su čak devet dvoznamenkastih i jedini koji nije upisao dvoznamenkasti broj poena, a bio je na parketu je Dwight Powell. Nitko nije ubacio više od 14 poena, a u gostima su svladani Denver Nuggetsi sa 109:106.

Gubili su Mavericksi 11 razlike u trećoj dionici prije nego je uslijedila serija čak 30:10 s kojom su gosti okrenuli utakmicu na svoju stranu.

"Ovo samo pokazuje važnost širine rostera. Denver ima širinu, ali imamo i mi i iskoristili smo to što imamo", istaknuo je trener Dallasa Rick Carlisle.

Najviše poena kod Mavericksa imao je dvojac s klupe, Maximilian Kleber i Tim Hardaway koji su dodali po 14 poena. Kleber je osim toga imao i sedam skokova. Pratio ih je Kristaps Porzingis s deset poena i 14 skokova. Kod poraženih Paul Millsap ubacio je 23 poena uz osam skokova, Will Barton dodao je 19 poena i 11 skokova, a Nikola Jokić deset poena, deset skokova i deset asistencija.

Monstruoznu utakmicu odigrao je Anthony Davis. Ono što je napravio Memphisu doslovno spada u raritetne predstave i s ovim nastupom upisao se u povijest.

Davis je susret završio s 40 poena i 20 skokova što je samo po sebi čudesno, a još više treba respektirati taj učinak kada se zna da je ostvaren u samo tri četvrtine. Davis je sve odradio u prve tri dionice i tako je postao igrač koji je najbrže u povijesti došao do tog učinka.

Osim toga, Davis je prvi igrač Lakersa nakon Shaquillea O'Neala 2003. godine koji je imao ovakvu statistiku. Ujedno je postavio i rekord Lakersa po slobodnim bacanjima u jednom susretu, 27 puta stao je na liniju i 26 puta pogodio, sve u tri četvrtine.

Davisa je pratio LeBron James koji je dodao 23 poena i osam asistencija u pobjedu 120:91 koja niti jednom nije dolazila pod znak pitanja.

Kod poraženih Ja Morant ubacio je 16 poena, a Jonas Valančiunas dodao je 14 poena i 11 skokova.

Jimmy Butler debitirao je u dresu Miamija i pomogao mu je na putu do pobjede 112:97 protiv Atlanta Hawksa. Hawksi su poraženi, ali u ovom trenutku to ih najmanje brine, više ih brine situacija sa svojom prvom zvijezdom Traeom Youngom.

Young je u drugoj četvrtini prilikom prodora nezgodno stao na stopalo Justisea Winslowa, zglob se zarotirao i u bolovima je pao na parket. Nije mogao niti samostalno napustiti parket te je uz pomoć otišao u svlačionicu i nije se vraćao u igru.

Nakon njegove ozljede Hawksi su potpuno pali i Miami je do kraja imao relativno lagan posao.

Tyler Herro predvodio ga je s 29 poena i sedam skokova, Jimmy Butler dodao je 21 poen i pet skokova, a Goran Dragić 21 poen uz tricu 5/9. Bam Adebayo dao je svoj doprinos sa 17 poena i deset skokova.

Kod Hawksa John Collins upisao je 30 poena uz sedam skokova, a Jabari Parker dodao je 12 poena.

NBA:
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 106:109
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 120:91
Miami Heat - Atlanta Hawks 112:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!