Košarka

Teodosić tricom donio pobjedu Virtusu, abaligaši do polovičnog učinka

Matej Kačan • četvrtak, 31.10.2019.
Teodosić tricom donio pobjedu Virtusu, abaligaši do polovičnog učinka
Foto: EPA

Vrlo bogata večer u Eurokupu donijela je uglavnom pobjede favorita. Regionalni predstavnici su upisali polovičan učinak, a Virtus je došao do pobjede ticom sjajnog Teodosića...

Promitheas nastavlja s vrlo dobrim igrama i nakon pobjede u Andorije s 4-1 na vehu skupine A. Utakmica je bila vrlo izjednačena, i jedni i drugi su vodili s po deset razlike, a do konačnih 81:91 je Promitheas došao serijom u zadnjoj četvrtini.

Chris Babb je s 24 poena predvodio pobjednike, a Andorru je vukao Massenat s 18 ubačaja.

Na vrhu je s Promitheasom izjednačen Virtus iz Bologne, a do pobjede nad Monacom se došlo tek tricom Miloša Teodosića sa zvukom sirene. Monaco je vodio i s deset razlike u posljednjoj dionici, ali je Teodosić inicirao, a naposlijetku i završio veliki preokret Bologne.

Završilo je sa 77:75, a Teodosić je odigrao pravu maestralnu partiju s 24 poena i sedam dodavanja. Kod Monaca je J.J. O'Brien postigao 22 poena.

Lokomotiv Kuban je kod kuće vodio Tofasa i s preko deset razlike u trećoj četvrtini da bi ruski igrači na kraju sve prosuli i izgubili 69:72.

Ključni trenuci su se dogodili u zadnjoj minuti kad je Tofas s 5:0 preokrenuo utakmicu i uzeo pobjedu, a tricu za trijumf je pogodio Phillip.

Tarik Phillip je i predvodio Tofaš s 15 poena, a kod domaćina je najbolji bio O'Bryant s 18 ubačaja.

Partizan je u Eurokupu i dalje sjajan i dalje neporažen, a nova žrtva bio je Limoges, i to usred Francuske.

Domaćin je krenuo dobro s 25:16 u prvih deset minuta, ali sljedeće dvije četvrtine u potpunosti odlaze Partizanu s ukupnih 40:15. Završilo je s uvjerljivih 60:82 za sjajne Beograđane koji djeluju stvarno dominantno.

Već po običaju kod "crno-belih" su najbolji bili Amerikanci Thomas sa 16 i Paige s 4 poena, a Nemanja Gordić je odigrao raznovrsnu partiju s 13 poena, et skokova i šest dodavanja. Limoges je imao nekoliko podjednakih strijelaca te se nitko nije istaknuo.

Slično kao i Tofaš, serijom i posljednjoj minuti pobjedu je uzeo i Unics Kazan u gostima kod Darušafake. Mogla je utakmica biti riješena i prije, ali Rusi nisu održali vodstvo od devet razlike iz druge četvrtine.

Ipak su slobodna bacanja Morgana i šut McColluma za pobjedu bili dovoljni. Unics s ovom pobjedom drži 4-1 omjer i vrh skupine C.

Morgan se s 18 poena istaknuo kod Rusa, a pratila su ga trojica suigrača s 12, odnosno 11 poena. Darušafaka je imala četvoricu dvocifrenih, a 14 je ubacio Hamilton.

Budućnost je kroz cijeli susret gubila od Oldenburga, razlika je išla i do 15 poena, da bi se serijom 10:0 u posljednjih tri minute potpuno vratila i uzela vodstvo.

Ipak je u završnici punoj slobodnih bacanja isplivao njemački gost za pobjedu 85:82. Ricky Paulding je s 21 poenom vodio Oldenburg, dok je Cobbs sa 17 poena i osam dodavanja bio najbolji kod Podgoričana. Luka Božić je upisao četiri poena i po skok i dodavanje u dresu regionalnog predstavnika.

Galatasaray je u Poljskoj kod Gdynije imao veliko vodstvo, da bi na kraju morao čupati pobjedu. Velika 20:0 serija domaćina je vratila u život u trećoj četvrtini, ali su ipak Turci bili bolji na kraju sa 83:78.

Čak pet podjednakih igrača je vodilo Galatasaray u sjajnoj momčadskoj partiji, a domaćine do pobjede nije uspio povući bivši "Zadranin" Joshua Bostic s 33 poena.

Unicaja je kod kuće uvjerljivo svladala Trento, a cijela utakmica je bila jednosmjerna ulica u kojoj je domaćin održavao pozamašno vodstvo kroz svih 40 minuta.

Semafor se zaustavio na 93:74 za Španjolce koje je vodio Josh Adams s 21 poenom. Kod Trenta se istaknulo poznato lice. Alessandro Gentile je ubacio 18 koševa.

Eurokup, peto kolo:
Andorra - Promitheas 81:91
Virtus Bologna - Monaco 77:75
Lokomotiv Kuban - Tofaš Bursa 69:72
Limoges - Partizan 60:82
Darušafaka - Unics Kazan 77:79
Budućnost - Oldenburg 83:85
Asseco Gdynia - Galatasaray 78:83
Unicaja - Trento 93:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!