Nogomet

Srna: "Mislim da je ovo psihološki težak udarac za Dinamo. Sve su to mladi dečki koji su bili na pragu prolaska"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.11.2019.
Srna: "Mislim da je ovo psihološki težak udarac za Dinamo. Sve su to mladi dečki koji su bili na pragu prolaska"
Foto: FaH

Darijo Srna nakon utakmice mogao je biti zadovoljan jer je Šahtar ostao neporažen u situaciji kada se činilo da će biti poražen...

Dramatičan i infarktan dvoboj u Maksimiru. Darijo Srna već je iskusio nešto slično, no tada nije išlo njemu u korist.

"Ova me utakmica vratila na onaj poraz od Turske u Austriji, sve sam to prošao, prema tome... Igrali smo dosta bolje nego u Harkivu, nekim trenucima smo kontrolirali utakmicu, poveli 1:0, ali opet ponavljamo istu grešku i najiskusniji igrač dobiva isključenje. Trebali smo s našim iskustvom privesti utakmicu kraju puno prije. Zahvaljujem se publici, ambijent je bio prekrasan, žao mi je Dinama, ali mi je drago zbog nas. Pokazali smo karakter i u tri minute zabili dva gola, sreću treba zaslužiti."

"Ovo je bila sreća, ali sreću treba zaslužiti. Međutim kada je Moro dobio drugi žuti, 30 sekundi kasnije imali smo čisti zicer, ali najbolje šanse smo ustvari stvorili na 3:1. Imali smo prečku i zabili dva gola."

Srna smatra kako je ovo pretežak udarac za Dinamo.

"Mislim da je ovo psihički težak udarac za Dinamo. Sve su to mladi dečki koji su bili na pragu prolaska u drugi krug Lige prvaka, ovo je za njih jako, jako težak udarac. Mi smo se sad napunili samopouzdanjem i sve je otvoreno, može i Atalanta biti druga i Šahtar i Dinamo, neizvjesno do kraja."

Šahtar je na sličan način slavio i u gostima kod Atalante kada je odnio pobjedu 3:2 golom u 95. minuti.

"Najbolje bi bilo da pobjeđujemo ranije, sreća neće trajati dugo. Igrao sam puno utakmica, nekada ni nemaš sreće. No onda kada pogledaš utakmicu u Harkivu gdje ti Pjatov pokloni penal, a danas je dosuđen na njemu. Nogomet je čudna igra, sve je otvoreno."

Reprezentacija uskoro igra protiv Slovačke, Srna tvrdi kako se ne smije kalkulirati.

"Samo im ne želim ovo što smo mi danas doživjeli. Igramo bez dva stopera, ali stručni stožer mora pronaći najbolje rješenje. Mi smo viceprvaci svijeta i ne smijemo kalkulirati niti u jednoj utakmici. Mi kada kalkuliramo, to ne bude dobro i prema tome..."

Što se tiče kaznenog udarca i VAR-a, svi su i na Šahtarovoj klupi mislili kako je riječ o Taisonovom dvoboju s Gjirom.

"Mislio sam da je svirao penal na Taisonu, razgovarao sam s njim i rekao mi je da je bio. Onda gledam VAR, a tamo pokazuju Pjatova. Svi smo mislili da je na Taisonu, dobro je završilo na kraju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!