Nogomet

Oslabljeni Olmissum dolazi na teško gostovanje kod Crnice: "Napaljeni su kao novak u ligi, idu 300 na sat"

Branimir Korać • subota, 09.11.2019.
Oslabljeni Olmissum dolazi na teško gostovanje kod Crnice: "Napaljeni su kao novak u ligi, idu 300 na sat"
Foto: FaH

Nastavlja se sezona u hrvatskom futsalu, a na rasporedu je peto kolo. Crnica će u vrlo zanimljivom dvoboju ugostiti Olmissum...

U ovosezonskom izdanju 1. HMNL jednostavno nema slabe utakmice. Svaka je vrlo jaka, nema momčadi koja odskače (ne)kvalitetom i svako kolo donosi pet odličnih dvoboja.

Večeras od 19 sati na Baldekinu je na rasporedu vrlo zanimljiv dvoboj između Crnice i Olmissuma. Crnica je imala dosta neugodan raspored u početku sezone, ali uspjela je uhvatiti šest bodova.

"U prva četiri kola imali smo tri teška gostovanja. Krenuli smo u sezonu s dvije pobjede pa nesretno izgubili u Dubrovniku golom u zadnjih 40 sekundi. Tu smo puno pogrešaka napravili, ali uhvatili smo Square na spavanju. Protiv Futsal Dinama odigrali smo očajno prvo poluvrijeme, nismo im došli do gola. Prvi put smo se susreli s tom rukometnom podlogom koja je neadekvatna za futsal, bila je puna rukometnog ljepila i jako smo se mučili. Drugo poluvrijeme bilo je već bolje, kasnije smo probali s golmanom igračem, ali na takvoj podlozi to je jako teško igrati", prisjeća se Mladen Perica za Sportnet, trener s najdužim prvoligaškim stažom u hrvatskom futsalu.

Slijedi mu susret s Olmissumom, odličnom momčadi koja je novak u prvoj ligi, ali isto tako i novak s dovedenim velikim brojem pojačanja.

"Napaljeni su kao novak u ligi, idu 300 na sat. Imaju tri-četiri reprezentativca, dugačku klupu i trkački su moćni. Čeka nas teška utakmica, mi imamo dvojicu igrača koji ne mogu nastupiti i to Alena Protegu i Josipa Radića. Očekujem otvorenu i ravnopravnu utakmicu, u zadnje dvije napravili smo previše pogrešaka i nadam se da ćemo ih uspjeti smanjiti i to će već biti bolje", dodaje Perica.

Njegov kolega s druge strane Duje Maretić ima problema s izostancima i to ključnih igrača. Olmissum je odlično startao, ima tri pobjede u prva četiri kola.

"Otvorili smo sezonu na dobar način, no onda smo upisali neočekivani poraz kod kuće. Oporavili smo se i upisali još dvije pobjede. Crnica igra jako lijepo, dobra su momčad, odlično su se pojačali i mislim da će u svemu najviše uživati publika na kultnom Baldekinu. Mi se nadamo pobjedi, a vidjet ćemo hoćemo li do nje doći", kaže Maretić za Sportnet.

Puno utakmica u kratkom razudoblju ostavilo je traga.

"Igrali smo kup regije jug gdje smo u kratko vrijeme imali puno utakmica i sustigli su nas problemi. Sigurno ćemo biti oslabljeni za neigranje Luketina, Matej Horvat i Kolobarić također osjećaju manje tegobe, a van stroja definitivno je Mišerda", kaže Maretić.

Susret u Šibeniku počinje u 19 sati.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!