Košarka

Harden punio koš Bullsa u glatkoj pobjedi Rocketsa, skupa pobjeda Bostona, Hayward slomio ruku

Branimir Korać • nedjelja, 10.11.2019.
Harden punio koš Bullsa u glatkoj pobjedi Rocketsa, skupa pobjeda Bostona, Hayward slomio ruku
Foto: EPA

Subota je donijela svega pet susreta u NBA ligi, a u tih pet dvoboja nekih velikih iznenađenja nije bilo i favoriti su upisali pobjede...

Boston Celticsi upisali su visoku pobjedu u gostima kod San Antonio Spursa, ali ona je skupo plaćena. Gordon Hayward zaradio je frakturu ruke i pitanje je koliko će dugo izostati s parketa. Ovdje je sve bilo u znaku Celticsa koji su u sve četiri četvrtine ubacili preko 30 poena, napad je funkcionirao sjajno i bila je to definitivno najdominantnija predstava Bostona ove sezone.

Ozljeda Haywarda, koji je sjajno otvorio sezonu, ostavila je Celticse u šoku.

"Bio sam u šoku, u takvim situacijama ne znate jednostavno što reći, teško je baš išta pametno reći u takvoj situaciji, nedostajat će nam", istaknuo je Kemba Walker.

30 poena kod Bostona ubacio je Jaylen Brown (sedam skokova), a Walker je dodao 26 poena, osam asistencija i pet skokova. Kod Spursa koji su također bili u šoku, ali zbog svog nastupa, DeMar DeRozan ubacio je 22 poena, a Patty Mills 20.

Pelicansi su preokretom u završnici stigli do pobjede u Charlotteu gdje su svladali Hornetse sa 115:110. Do pobjede su došli unatoč čak 26 izgubljenih lopti u susretu u kojem su Hornetsi tek malo bili bolji u tom segmentu, ali i oni su imali preko 20 izgubljenih lopti što nikako ne doprinosi kvaliteti dvoboja.

Prednjačio je sa sedam izgubljenih lopti Brandon Ingram koji je ujedno bio i najbolji strijelac susreta s 25 poena čemu je dodao devet skokova. 22 poena i pet skokova dodao je JJ Redick, 12 poena i 11 asistencija Jrue Holiday, a deset poena uz deset skokova Derrick Favors. Kod poraženih 24 poena i deset asistencija imao je Devonte Graham, a Terry Rozier dodao je 18 poena i šest asistencija.

Houston Rocketsi su imali lagan posao protiv Chicago Bullsa i slavili su sa 117:94. U susretu u kojem je sve bilo u znaku Rocketsa, James Harden ubacio je 42 poena (9/19 trica) uz deset skokova i devet asistencija, Russell Westbrook dodao je 26 poena i sedam skokova, a Clint Capela 16 poena i 20 skokova.

Po 13 poena kod Bullsa upisali su Lauri Markkanen (šest skokova), Chandler Hutchinson, Wendell Carter (16 skokova) i Thaddeus Young (pet skokova).

Sjajno ove sezone igraju Dallas Mavericksi koji su upisali glatku pobjedu protiv Memphisa. Slavili su sa 138:122 uz osmoricu dvoznamenkastih.

Luka Dončić nastavlja s odličnim nastupima, ovaj put dvije asistencije nedostajale su mu za triple-double s obzirom da je imao 24 poena, 14 skokova i osam asistencija. Tim Hardaway dodao je 20 poena.

Kod Memphisa Jaren Jackson ubacio je 23 poena, a Jae Crowder pratio ga je s 18 poena.

Thunder je bio bolji od Warriorsa sa 114:108, Warriorsima je sada nedostajao i Eric Paschall i Steve Kerr i Warriorsi još su se odlično i držali. Danilo Gallinari predvodio je pobjednika s 21 poenom i pet skokova, a D'Angelo Russell s 30 poena i sedam asistencija bio je prvo ime gostiju.

NBA:
San Antonio Spurs - Boston Celtics 115:135
Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 110:115
Chicago Bulls - Houston Rockets 94:117
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 122:138
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 114:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!