Nogomet

Mlada hrvatska reprezentacija do vrlo važne pobjede u Litvi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.11.2019.
Mlada hrvatska reprezentacija do vrlo važne pobjede u Litvi
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine upisala je pobjedu u Litvi 3:1. Pobjeda je osigurana u zadnjih 20 minuta susreta kada je Hrvatska s dva gola otišla do pobjede...

Krenulo se u ispravljanje onog kiksa s početka kvalifikacija kada je Hrvatska u Šibeniku poražena od Škotske. Igor Bišćan upozoravao je da u Litvi neće biti jednostavno, da je protivnik dosta neugodan i opasan, a na kraju niti nije bilo glatko.

Krenulo je odlično. Hrvatska se odmah postavila dominantno na travnjaku, a već u devetoj minuti dosuđen je kazneni udarac za goste.

U dvoboju u 16 metara pao je Musa, dosuđen je kazneni udarac koji u pogodak pretvara Luka Ivanušec. Doduše ne izravno iz penala jer je vratar odbio njegov udarac, ali lopta mu se vratila i iz dodatnog pokušaja Ivanušec je bio precizniji.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao. Inače uvjeti su bili daleko od idealnih, teren s umjetnom travom, praktički porazne tribine, hladno vrijeme s visokim postotkom vlage u zraku...

U drugom dijelu do pogotka prvo dolazi Litva. Domantas Antanavičius u 60. minuti koristi lošu reakciju hrvatske obrane i zabija za 1:1.

Krenula je Hrvatska po pogodak i do njega je došla u 73. minuti. Bistrović je vukao kontru te pronašao Posavca u dobroj situaciji, a on ne griješi i zabija za 2:1. U posljednjim minutama susreta potvrda hrvatske pobjede. pogriješili su Litavci, Bistrović je došao do lopte i postavio konačnih 3:1.

Za četiri dana Hrvatsku čeka novi ispit, još teži, u Varaždinu protiv Češke.

Lithuania U21 - Croatia U21 Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!