Rukomet

Sve ostaje otvoreno: Nexe nosi u Portugal četiri gola prednosti

Mihaela Bradovski • subota, 16.11.2019.
Sve ostaje otvoreno: Nexe nosi u Portugal četiri gola prednosti

Rukometaši Nexea napravili su korak prema plasmanu u grupnu fazu EHF kupa. U prvom susretu trećeg pretkola u Našicama su svladali Benficu s 30:26 i na uzvrat u Lisabon nose zalihu od četiri gola...

Nexe baš i nije imao previše sreće u ždrijebu, u natjecanje se uključio u trećem pretkolu, a definitivno je mogao dobiti i lakšeg protivnika. No niti Benfice nije nepremostiva, a pokazali su to Našičani i u ovom prvom susretu.

U sjajnoj atmosferi odnijeli su pobjedu 30:26 i nose četiri gola prednosti na uzvrat u Lisabon. Prednost nije za spokoj, ali isto tako nije niti za zanemariti. Četiri gola viška dobra je početna prednost i Nexe ima u svojim rukama ključeve prolaza.

Susret u Našicama krenuo je dosta izjednačeno, u prvih osam minuta igralo se gol za gol, a onda je Nexe stvorio razliku. Deset sjajnih minuta domaćina i serija 8:1 za bijeg na 12:5.

U tim trenucima sjajno je branio Moreno Car, napad je odlično funkcionirao i domaćin se potpuno odvojio.

Do odlaska na odmor ništa se nije promijenilo, Nexe je stvorio visoku prednost i održavao ju je sve do poluvremena gdje je vodio 18:12.

Očekivalo se da će Benfica u nastavku pritisnuti i pokušati smanjiti zaostatak, ali Nexe je nije puštao ispod četiri gola razlike. Tek jednom uspjela je doći na minus tri i to tri minute prije kraja kada je Petar Đorđić zabio za 29:26, u samoj završnici Živan Pešić vraća na plus četiri i ugodnih 30:26.

Najefikasniji kod Našičana bio je Ivan Vida sa šest golova dok je pet dodao Marin Jelinić. Kod Benfice Petar Đorđić zabio je sedam pogodaka.

Uzvrat je na rasporedu za točno tjedan dana u Lisabonu s početkom od 19 sati.

EHF kup, treće pretkolo, prva utakmica:
Nexe - Benfica 30:26

FOTO: SEHA liga / Saša Pahić Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!