Košarka

Večer za pamćenje: Simmons, Dončić, Warriorsi, Harden, Spursi, Robinson...

Branimir Korać • četvrtak, 21.11.2019.
Večer za pamćenje: Simmons, Dončić, Warriorsi, Harden, Spursi, Robinson...
Foto: EPA

Proteklu NBA noć pamtit ćemo kao jednu od najuzbudljivijih ove sezone, događale su se stvari koje nisu uobičajene i normalne...

Ben Simmons - Čovjek je ubacio tricu, ništa čudno, ali je čudno kada je riječ o Benu Simmonsu. Posljednji mohikanac, odnosno posljednji bek koji nije mogao ubaciti tricu (nije baš niti pokušavao), napokon je uspio i to u svojoj 172. utakmici u NBA ligi.

Golden State Warriorsi - Naslađuju se oni kojima su Warriorsi išli na živce silnim pobjedama proteklih sezona, ali čovjeku je žao kada vidi na što su sada spali. Ova momčad imala bi ogromnih problema izboriti doigravanje i u Euroligi, a ovdje je potpuno nekonkurentna i pobjede će biti iznimke. Noćas je pregažena u Dallasu sa 142:94 što je najteži poraz aktualnog NBA doprvaka od 1971. godine.

Luka Dončić - Što ovaj dečko radi, nije normalno. U prvoj četvrtini imao je 22 poena, pet skokova i pet asistencija, za usporedbu Warriorsi su bili na 16 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Ovo je prvi put od 2003. godine da je netko pobijedio protivnika na ovaj način u jednoj četvrtini, tada je to učinio Allen Iverson protiv Bullsa.

S 20 godina i 265 dana Dončić je postao najmlađi igrač u povijesti lige koji je ubilježio dva vezana triple-double učinka s 35 plus poena. Dosadašnji rekorder bio je Oscar Robertson s 22 godine i 34 dana.

Dončić je utakmicu završio s +45 plus/minusom što je za tri poena bolje od najboljeg učinka Dirka Nowitzkog koji je bio rekorder Mavericksa.

James Harden - Prvi put ove sezone Rocketsi su završili ispod 100 poena, a James Harden na samo 27. Rezultiralo je odmah porazom, a Harden je bio daleko ispod svog ovosezonskog prosjeka od nevjerojatnih 40.6 poena po susretu.

San Antonio Spurs - Popovicheva momčad upisala je sedmi uzastopni poraz što je najlošiji niz Spursa još od Greggove debitantske sezone 1996/1997.

Duncan Robinson - Miamijev Robinson već do poluvremena ubacio je osam trica, a još jednu je dodao u nastavku. Zanimljivo, sve šuteve imao je iza linije za tri poena, nijednom nije pokušao za dva. Završio je sa šutom 9/15.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!