Košarka

Clippersi usporili Luku Dončića, dobar nastup Zupca, Nuggetsi nadjačali Wizardse

Branimir Korać • srijeda, 27.11.2019.
Clippersi usporili Luku Dončića, dobar nastup Zupca, Nuggetsi nadjačali Wizardse
Foto: EPA

Moćas su u NBA ligi odigrana samo dva susreta, a do pobjede su došli Los Angeles Clippersi i Denver Nuggetsi koji su znali usporiti protivničke zvijezde...

Los Angeles Clippersi pronašli su rješenje za Luku Dončića i Dallas Maverickse. Luka je imao solidne brojeve, no uz loš šut i ipak dosta ispod svog prosjeka.

Clippersi su imali potpunu kontrolu nad susretom, bio je to dvoboj protivnika koji su u seriji od pet uzastopnih pobjeda, a taj niz nastavili su Clippersi koji su na kraju slavili 114:99.

Doc Rivers mijenjao je čuvare na Dončiću, konstantno ga je držao pod pritiskom i to se na kraju isplatilo. Razlika je stvorena u prvom poluvremenu i u nastavku susreta Clippersi su rutinski odrađivali posao i nisu dopustili domaćinu pomisao na potpuni povratak.

Ivica Zubac proveo je na parketu 18 minuta i za to vrijeme upisao 11 poena (4/7 za dva, 3/3 slobodna) i sedam skokova. Kawhi Leonard završio je s 28 poena i osam skokova, Paul George dodao je 26 poena i šest osvojenih lopti, a Lou Williams 21 poen, šest skokova i šest asistencija.

Kod poraženih Dončić je završio s 22 poena (0/8 za tri), osam skokova, šest asistencija i sedam izgubljenih lopti dok je Kristaps Porzingis dodao 15 poena i deset skokova.

Denver Nuggetsi očekivano su slavili protiv Washington Wizardsa sa 117:104. Napad Wizardsa je zaustavljen, točnije usporen, a Gary Harris vrlo dobrom obranom stvorio je velike probleme Bradleyju Bealu.

Beal je dosad bio na gotovo 30 poena po susretu i ovo mu je prvi put ove sezone da nije prebacio 20 poena.

Nuggetsi su još jednom potvrdili da znaju odigrati vrlo kvalitetnu obranu na elitnim protivnicima. Tako su i Jamesa Hardena spustili ispod 30 poena te Devina Bookera ostavili tek na 12.

Susret je prelomljen u drugoj dionici koju su Nuggetsi dobili s 39:24 i nakon toga sve im je bilo lakše.

Jerami Grant ubacio je s klupe 20 poena, Will Barton dodao je 17 poena, osam skokova i osam asistencija. Kod gostiju Jordan McRae s klupe je ubacio 21 poen, a po 14 su dodali Beal (šest asistencija), Moritz Wagner i Davis Bertans (pet skokova).

NBA:
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 99:114
Denver Nuggets - Washington Wizards 117:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!