Nogomet

Prvijenac Matea Kovačića za Chelsea, Valencia ipak do boda

Petar Jenjić • srijeda, 27.11.2019.
Prvijenac Matea Kovačića za Chelsea, Valencia ipak do boda
Foto: EPA

Valencia i Chelsea na Mestalli su odigrali 2:2, a prvi pogodak gostujuće momčadi postigao je Mateo Kovačić. U drugom susretu ranijeg termina Zenit je na domaćem terenu bio bolji od Lyona...

Valencia - Chelsea 2:2

Koje će momčadi iz skupine H proći dalje, ostaje nam saznati u posljednjem kolu, s obzirom na to da su Valencia i Chelsea podijelili bodove na Mestalli. Susret je završio 2:2.

Ove dvije momčadi sada su poravnate na osam bodova, a susret ćemo pamtiti po prvom pogotku Matea Kovačić za londonski klub.

Promjene rezultata nije bilo sve do završnice prvog poluvremena kada smo vidjeli po jedan pogodak sa svake strane.

Do vodstva je stigla Valencija koja je povela u 40. minuti. Rodrigo je krasno ubacio, a loptu u mrežu s pet metara skrenuo Soler.

Međutim, već u sljedećem napadu Chelsea je stigao do poravnanja, a do svog prvog pogotka u dresu engleske momčadi stigao je Mateo Kovačić koji je došao do lopte na dvadesetak metara i krasno pogodio u sami kut protivničkog gola.

Do kraja poluvremena hrvatski je nogometaš ponovno zaprijetio, no ovoga je puta Cillessen bio na mjestu i otklonio opasnost.

Nakon pet minuta igre u nastavku gosti su stigli do preokreta, a pogodak je postigao Christian Pulisic. Da je sve regularno, potvrđeno je nakon pregledavanja VAR-a.

Najbolju priliku za izjednačenje Valencia je dobila u 63. minuti kada joj je dosuđen penal, međutim, udarac s bijele točke Danija Pareja obranom je zaustavio Kepa.

Parejo se ipak iskupio za promašaj nakon što je u 82. minuti bio asistent Danielu Wassu za izjednačenje. I jedna i druga ekipa imale su svoje priliku u sudačkoj nadoknadi, no rezultat se ipak više nije promijenio.

Kovačić je odigrao cijelu susret za gostujuću momčad.

Zenit - Lyon 2:0

Važnu pobjedu upisao je Zenit koji je na domaćem terenu svladao Lyon s 2:0 te se tako izjednačio s francuskom momčadi na drugom mjestu ljestvice. Po jedan pogodak domaćin je postigao u svakom poluvremenu.

Rusi su do vodstva stigli u 42. minuti. Iz kornera je ubacio Douglas Santos, a loptu glavom u mrežu skrenuo Artem Dzjuba.

Pobjedu domaće momčadi potvrdio je Juri Žirkov u 84. minuti odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit2:0Lyon
RB Leipzig2:2Benfica
1RB Leipzig 610:8+211
2Lyon 69:8+18
3Benfica 610:11-17
4Zenit 67:9-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!