Nogomet

RB Leipzig izvukao bod u sudačkoj nadoknadi, Ajax slavio kod Lillea

Petar Jenjić • srijeda, 27.11.2019.
RB Leipzig izvukao bod u sudačkoj nadoknadi, Ajax slavio kod Lillea
Foto: EPA

Odigrane su preostale utakmice u skupinama G i H. Lille je na domaćem terenu upisao novi poraz, ovoga puta od Ajaxa, dok je RB Leipzig izvukao bod na domaćem terenu protiv Benfice...

Lille - Ajax 0:2

Remi u Valenciji iskoristio je Ajax koji je samostalno izbio na prvo mjesto uoči zadnjeg kola. Treću pobjedu sezone upisao je na gostovanju kod Lillea kojeg je svladao s 2:0.

Bila je to prekrasna akcija nizozemske momčadi u drugoj minuti. U konačnici je Dušan Tadić proigrao Hakima Ziyecha koji sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora poentira za vodstvo.

Nakon točno sat vremena rezultat se ponovno promijenio, a ponovno je lopta završila u golu Lillea. Ovoga puta Ziyech je bio asistent. Sjajno je uposlio Quincyja Promesa koji iz blizine šalje loptu u gol.

RB Leipzig - Benfica 2:2

Vrlo dramatično bilo je u Leipzigu gdje je domaćin u sudačkoj nadoknadi ipak uspio doći do boda. Benfica je imala vodstvo od 2:0, ali nije uspjela izdržati do kraja te i dalje čvrsto drži začelje skupine G.

Nakon 20 minuta igre portugalska momčad stigla je do vodstva, a poentirao je Pizzi udarcem s osam metara nakon što domaća obrana nije najbolje otklonila opasnost.

Rezultat se nije promijenio sve do 59. minute kada Benfica podebljava vodstvo. Taarabt je proigrao Carlosa Viniciusa ispred kojeg se domaći branič poskliznuo. Ostavilo je to gostujućem igraču prostora da se sjuri u kazneni prostor i poentira.

Domaćin je dominirao u drugom poluvremenu, imao i puno više prilika od protivnka, no rezultat nije promijenio sve dok nije zaradio najstrožu kaznu. zaostatak je u 89. minuti smanjio Emil Forsberg.

Nastavio se pritisak Leipziga koji je u šestoj minuti sudačke nadoknade stigao i do izjednačenja. Ubacio je Timo Werner, a Forsberg glavom zakucao u mrežu.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit2:0Lyon
RB Leipzig2:2Benfica
1RB Leipzig 610:8+211
2Lyon 69:8+18
3Benfica 610:11-17
4Zenit 67:9-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!