Nogomet

Večer preokreta i pogodaka u nadoknadi u Europskoj ligi, Barišić asistirao

Matej Kačan • četvrtak, 28.11.2019.
Večer preokreta i pogodaka u nadoknadi u Europskoj ligi, Barišić asistirao
Foto: EPA

11 susreta gledali smo u terminu Europske lige u 19 sati, a nastupilo je i nekoliko hrvatskih nogometaša...

Pravu dramu gledali smo u skupini L u Haagu na susretu domaćeg AZ-a i Partizana. Partizan je do 88. minute vodio s 0:2 i bio je na pragu pobjede koja bi do kraja zakomplicirala situaciju u skupini, ali se AZ u rijetko viđenoj maniri vratio s dva kasna pogotka i s 2:2 uzima bod koji mu osigurava prolazak dalje.

Strijelci za veliko vodstvo Beograđana bili su Asano u 16.minuti te Soumah u 27., a nizozemski heroj bio je Fardy Druijf koji je postigao pogotke u 88. i drugoj minuti sudačke nadoknade usprkos tome što je AZ od 86. minute i isključenja Boadua gubio 0:2 s igračem manje.

Ovako je AZ drugi na tablici i ima siguran prolazak u nokaut fazu, a isto je osigurao i prvi Mancheser United koji je izgubio kod Astane u ranijem terminu.

U grupi J stvari polako sjedaju na svoje mjesto. Roma je nakon razočaravajućih dva remija i jednog poraza bila uvjerljiva kod Basaksehira s 0:3, a strijelci su bili Veretout, Kluivert i Džeko u uraganskom prvom poluvremenu. Ostatak je bio odrađivanje posla, a Nikola Kalinić je ostao na klupi Rimljana.

U istoj skupini je u dobroj situaciji i Borussia M'Gladbach koja je na gostovanju kod Wolfsbergera slavila s 0:1 pogotkom Stindla u 60. minuti. Tako su sad Borussia i Roma na prva dva mjesta s po osam bodova, a s bodom manje prijeti Basaksehir koji će u posljednjem kolu igrati s Borussijom tako da Nijemci igraju i za sebe i za Romu.

U skupini K je situacija riješena te Braga i Wolverhampton idu dalje. No, to nije spriječilo velike vatromete i drame u toj skupini. Braga i Wolvesi su u Portugalu odigrali ljepoticu kola s dva oprečna poluvremena i mnoštvom preokreta. Povela je Braga preko Horte, a Wolvesi u uraganskih 20 minuta okreću utakmicu.

U 14. poentira Jimenez, preokreće Doherty, a u 35. minuti na 1:3 rezultat podiže Traore. Ipak, u drugom dijelu domaćin se pribrao pa Paulinho smanjuje na 2:3, a Fransergio u 79. minuti donosi podjelu bodova.

Bešiktaš i Slovan iz Bratislave nemaju mogućnost prolaska skupine, ali smo i u Istanbulu gledali preokret. Poveo je Slovan pogotkom Daniela, a rezultat preokreću Roco u 75. te Ljajić iz kaznenog udarca u drugoj minuti nadoknade. Domagoj Vida je kao kapetan Bešiktaša odradio punu minutažu.

Punu minutažu odradili se i Nikola Vlašić te Kristijan Bistrović za svoj CSKA koji je 1:1 remijem kod kuće ostao na tek dva boda u skupini H. Poveli su gosti u 66. minuti preko Keserua, a 10 minuta kasnije izjednačio je Čalov. Zvonimir Šarlija je ostao na klupi CSKA.

Ludogorec je ovim remijem na sedam bodova, a za prolazak će se boriti u izravnom dvoboju s Ferencvarošem koji je kod kuće nakon drame protiv Espanyola uzeo tek bod. Nevjerojatna utakmica odigrala se u Mađarskoj. Ferencvaroš je poveo preko Sigera, a poranao je Melendo. U 77. minuti domaćini imaju penal za vodstvo, ali je neuspješan bio Isael.

To nas dovodi do sudačke nadoknade u kojoj iz novog jedanaesterca vodstvo domaćinima donosi Skvarka, a u četvrtoj minuti nadoknade Ferencvaroš ostaje bez jednog igrača nakon isključenja Eldara Ćivića. Zaključenje drame stiglo je u šestoj minuti nadoknade kad Darder postavlja konačnih 2:2.

Apsolutno ništa se ne zna ni u skupini G u kojoj su prvi Rangersi i posljednji Feyenoord udaljeni tri boda, a danas su baš te ekipe u Nizozemskoj odigrale neriješeno. Poveo je Feyenoord u 33. minuti preko Toornstre, a u prvom dijelu drugog poluvremena svojim privatnim "showom" preokreće Morelos koji postiže dva pogotka, a za drugi u 65. minuti je asistent bio Borna Barišić koji je odigrao cijelu utakmicu.

2:2 je postavio Sinisterra u 65. minuti pa Rangersi nisu sigurni za prolazak iako su na prvom mjestu tablice. Prijete im Young Boysi i Porto koji su u Švicarskoj odigrali susret u kojem smo vidjeli još jedan preokret. Young Boysi su vodili od šeste do 76. minute, a u vodstvo ih je doveo Fassnacht. Heroj preokreta i najzaslužniji za tri boda Porta je Aboubakar s dva pogotka u tri minute.

Najmirnije je bilo u skupini I u kojoj ionako svi uglavnom remiziraju. tako je bilo i na susretu St. Ettiennea i Genta koji je s igračem manje izdržao na nuli te je zadržao prvo mjesto i ima osiguran prolazak skupine. Prolazak je osigurao i Wolfsburg koji je na gostovanju kod Oleksandrije minimalno slavio s 0:1 pogotkom Weghorsta iz jedanaesterca u prvom minuti nadoknade prvog dijela.

Josip Brekalo je s klupe gledao pobjedu Wolfsburga koji je pobjedom došao do osmog boda te je tako sebi osigurao prolaz, a Ukrajince konačno udaljio od istog.

Europska liga, 5. kolo:
AZ - Partizan 2:2
Basaksehir - Roma 0:3
Bešiktaš - Slovan Bratislava 2:1
Braga - Wolves 3:3
CSKA - Ludogorec 1:1
Ferencvaroš - Espanyoj 2:2
Feyenoord - Rangers 2:2
Oleksandrija - Wolfsburg 0:1
St. Etienne - Gent 0:0
Wolfsberger - Borussia M'Gladbach 0:1
Young Boys - Porto 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!