Nogomet

Lider Bundeslige izbačen iz Europe golom u sudačkoj nadoknadi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.12.2019.
Lider Bundeslige izbačen iz Europe golom u sudačkoj nadoknadi
Foto: EPA

Odigrane su posljednje utakmice i u skupinama J, K, L, a najveće iznenađenje je ispadanje Borussije Mönchengladbach koja je poražena kod kuće 2:1 od Bašakšehira...

Skupina J

Borussia M - Bašakšehir 1:2
Roma - Wolfsberger 2:2

Veliko iznenađenje dogodilo se u Mönchengladbachu gdje je Borussia poražena od Bašakšehira s 2:1. Borussiji je trebao bod za prolaz, a Turcima pobjeda te su do nje došli golom u 91. minuti.

Povela je Borussia golom Marcusa Thurama da bi Irfan Kahveci u 44. minuti izjednačio. Nikako Borussia nije mogla do drugog gola i onda je u 91. minuti Enzo Crivelli iz blizineodbijanac pospremio u mrežu. Rezultat se više nije mijenjao i lider Bundeslige ispao je u grupnoj fazi.

Roma prolazi dalje kao drugoplasirana nakon 2:2 remija protiv Wolfsbergera. Dva puta je vodila golovima Diega Perottija i Edina Džeke, ali autogol Alessandra Florenzija i gol Weissmana vratili su Austrijance u egal.

Rezultati by SofaScore

Skupina K

Slovan - Braga 2:4
Wolverhampton - Bešiktaš 4:0

Slovan je dva puta vodio protiv Brage pa izgubio 4:2. Slovaci nisu imali šanse za prolaz dok se Braga borila za prvo mjesto u skupini i izborila.

Za Slovan su zabijali Andraž Šporar i Moha, a za Bragu Rui Fonte, Trincao i Paulinho dok je Božikov zabio autogol.

Marin Ljubičić odigrao je cijelu utakmicu za Slovan.

Wolverhampton je pregazio Bešiktaša s 4:0 i nanio mu težak poraz. Turci su doputovali u šarenom sastavu u kojem nije bilo niti Domagoja Vide, znajući da nemaju šanse za prolaz.

Hat-trick postigao je Diogo Jota, a jedan gol dodao je Leander Dendoncker za konačnih.

Rezultati by SofaScore

Skupina L

Manchester United - Alkmaar 4:0
Partizan - Astana 4:1

Manchester United pregazio je Alkmaara s 4:0 i tako okončao nastup u skupini na prvom mjestu. Odličan nastup Manchestera u drugom poluvremenu gdje je dva puta poentirao Mason Greenwood, a po jednom Ashley Young i Juan Mata.

Partizan se oprostio od Europe 4:1 pobjedom protiv Astane. Dvostruki strijelac bio je Umar Sadiq, a po jednom su zabili Seydouba Soumah i Takuma Asano. Rotariu je dodao počasni gol za goste.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!