Rukomet

Sjajan nastup Duvnjaka nije bio dovoljan za pobjedu u utakmici kola

Branimir Korać • petak, 13.12.2019.
Sjajan nastup Duvnjaka nije bio dovoljan za pobjedu u utakmici kola
Foto: EPA

Kiel je upisao poraz u Berlinu gdje mu se domaćin nudio, ali gosti to nisu iskoristili, nas svakako raduje odličan nastup Domagoja Duvnjaka koji je potvrdio da je ozljeda prošlost...

Kiel je prokockao veliku prednost i priliku za pobjedu u Berlinu kod Füchsea. Vodio je i na poluvremenu 17:12, bio bolja momčad, ali u drugom dijelu sve se okrenulo i domaćin je otišao do pobjede. Imao je Kiel zadnji napad barem za remi, ali Bilyk nije zabio.

Gostima nije pomogao sjajan nastup Domagoja Duvnjaka koji je potvrdio kako se potpuno oporavio i da je spreman za Europsko prvenstvo. Ovdje je zabio sedam golova i predvodio Kiel, šest golova dodao je Niclas Ekberg, a pet Miha Zarabec.

Kod pobjednika Jacob Holm zabio je osam golova, Hans Lindberg sedam, a Paul Drux pet. Po jedan gol dodali su Stipe Mandalinić i Marko Kopljar.

Očekivanu pobjedu iako ne baš lako ostvarenu upisao je Hannover Burgdorf u gostima kod Ludwigshafena. Slavio je 26:24, a susret su prelomila dva gola Fabiana Böhma i Time Kasteninga za odlazak na 25:23 minutu i pol prije kraja.

Kastening je bio prvo ime susreta s devet golova, Mait Patrail dodao je pet, a Ilija Brozović dva. Kod Ludwigshafena šest golova postigao je Jerome Müller.

Problema nije bilo za Flensburg koji je dominirao susretom protiv Balingena i svladao ga je s 32:25. Već do odmora stvorena je visoka razlika, a gosti nisu imali dovoljno kvalitete za potpuni povratak.

Najbolji strijelac kod pobjednika bio je Jim Gottfridsson sa šest golova dok su po pet dodali Lasse Svan i Magnus Jondal. Kod gostiju Gregor Thomann postigao je sedam golova.

Stuttgart je stigao do treće uzastopne pobjede i polako se diže na ljestvici. Ovaj put upisao je vrijednu pobjedu protiv Melsungena 31:28.

Predvodili su ga Sascha Pfattheicher s devet golova te Dominik Weiss s osam. Kod Melsungena Lasse Mikkelsen zabio je deset golova, a pet Tobias Reichmann. Hrvati su na obje strane zabili po jedan gol i to Robert Markotić za Stuttgart te Marino Marić kod Melsungena.

Treću uzastopnu pobjedu upisao je i Lemgo koji je odigrao jako dobro protiv Rhein-Neckar Löwena i slavio s 30:25. Jonathan Carlsbogard sa sedam golova stvarao je velike probleme vratarima gostiju koji nisu bili raspoloženi. Kod gostiju po pet golova postigli su Patrick Groetzki i Jannik Kohlbacher.

Bundesliga, 17. kolo:
Füchse Berlin - Kiel 29:28
Ludwigshafen - Hannover Burgdorf 24:26
Flensburg - Balingen 32:25
Stuttgart - Melsungen 31:28
Lemgo - RN Löwen 30:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!