Nogomet

Kulešević: "Tijekom tjedna bilo je najvažnije da igrači shvate kako zimski raspust još nije počeo"

Branimir Korać • petak, 13.12.2019.
Kulešević: "Tijekom tjedna bilo je najvažnije da igrači shvate kako zimski raspust još nije počeo"
Foto: EPA

Osijek u nedjelju od 15 sati u posljednjem nastupu u ovoj godini u Gradskom vrtu dočekuje Slaven Belupo i očekuje novu pobjedu...

Slaven Belupo izgleda sve bolje i nije jednostavan protivnik, ali Ivica Kulešević očekuje dobru utakmicu i pobjedu.

"Zadnje prvenstveno kolo protiv Belupa kod kuće, nadam se da smo u stanju ponoviti igru iz prošle utakmice, posebno drugo poluvrijeme. Na žalost bila je velika magla pa je vidljivost bila loša, nadam se da ćemo sada imati bolje uvjete i da će naši navijači uživati u izvedbi NK Osijeka. Očekujemo dobru završnicu prvenstva i pobjedu, mada neće biti lagano. Belupo se u posljednje vrijeme s novim trenerom podignuo, pogledali smo nekoliko utakmica i uistinu dosta dobro izgledaju, prošli su i u polufinale Kupa. Puno trče i rade, disciplinirani su. Što se tiče našeg igračkog kadra svi su zdravi i spremni, a upitan je jedino Jerry Mbakogu koji već duže vrijeme vuče ozljedu stopala. U odnosu na prošlu utakmicu bit će promjena u sastavu, vjerojatno će krenuti Pilj od početka, a postoji i objektivna mogućnost da počne i Pero Bočkaj koji je i u prošloj utakmici pokazao svoju kvalitetu. Tijekom tjedna bilo je najvažnije da igrači shvate kako zimski raspust još nije počeo."

Za Bočkaja je namijenjena ofenzivnija uloga, a Kulešević još nije odlučio hoće li igrati i Mance i Marić.

"Pero bi trebao biti bliže protivničkom golu gdje je on i najopasniji i gdje do izražaja dolazi njegov šut i ta njegova kvaliteta prema naprijed."

"Treba uzeti u obzir da su i Mance i Marić na oba dosadašnja dvoboja protiv Belupa postizali golove, vidjet ćemo još u kakvom je Mance stanju, napravio je jednu dužu pauzu, spreman je i sigurno je da će konkurirati za ovaj susret."<

Slaven Belupo ove sezone još nije postigao pogodak protiv Osijeka, ali to ništa ne znači, tvrdi Kulešević.

"Ne znači mi ništa taj podatak da nam još ove sezone nisu zabili gol jer imaju dobre napadače. Krstanovića sigurno ne smijemo podcijeniti, preiskusan je on igrač da bi mu se ostavilo prostora. Nadam se da ćemo ih držati što dalje od našeg gola i napadačkom igrom doći do željene pobjede."

Posebnu pozornost obratit će na Slavenove kontre i prekida.

"Kada se igra protiv momčadi koja je objektivno slabija od tebe, treba spriječiti kontranapade i obraniti se u prekidima. Na tome smo puno radili i prije Varaždina, ali nije dalo ploda. Treba ih spriječiti da imaju što manje tih prekida, a onda kada do njih dođe, moramo biti bolji u obrani nego dosad."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!