Košarka

Sjajni Simon vodio Efes do pobjede nad Fenerbahčeom

Matej Kačan • subota, 14.12.2019.
Sjajni Simon vodio Efes do pobjede nad Fenerbahčeom
Foto: Pixsell

Ovog vikenda igra se 12. kolo turskog košarkaškog prvenstva, a utakmicu kola odigrali su Anadolu Efes i Fenerbahče. Efes je na domaćem parketu bio bolji sa 79:66 te čvrsto drži vrh tablice...

Iako su utakmice Efesa i Fenerbahčea uvijek posebna poslastica, ovosezonska izdanja obje ekipe govore da je Efes jasno bolja momčad. Toj tezi odgovara i epilog najnovijeg susreta ove dvije momčadi koji se odigrao u sklopu 12. kola turskog prvenstva.

Efes je na domaćem terenu opravdao status favorita i s omjerom 11-1 je na vrhu tablice, dok je Fener na 9-3 i diobi drugog mjesta s Tofasom. Jedan od junaka Efesa bio je Krunoslav Simon koji u poodmaklim igračkim godinama ne pokazuje znakove usporavanja te i dalje igra sjajnu košarku, što je svakako dobra vijest za hrvatskog izbornika Veljka Mršića i sve ljubitelje hrvatske košarke pred kvalifikacijski turnir za OI.

Efes je i u ovoj utakmici bio uvjerljiv iako je na poluvremenu svijetlio rezultat koji govori o egalu. Na velikom domoru je stajalo 35:34. No, kao i toliko puta do sad ove sezone, napad Fenera je u potpunosti stao u trećoj dionici pa Efes trećih deset minuta igre uzima s 26:10 te se odvaja na osjetnu prednost, a do kraja Fener nije uspio ništa drugo osim neznatno smanjiti razliku na konačnih 79:66.

Simon je kod Efesa odigrao 32 minute te je bio prvi strijelac sa 16 poena, a uhvatio je i devet skokova. Bratski mu je ruku dao Vasilije Micić s 15 poena i četiri dodavanja. Prvi strijelac Fenera, ali i utakmice bio je Francuz Nando De Colo sa 17 poena.

Turska Super Liga, 12. kolo:
Anadolu Efes - Fenerbahče 79:66

Rezultati by SofaScore

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!