Nogomet

Al Hilal i Monterrey u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, Liverpoolu Meksikanci

Mihaela Bradovski • subota, 14.12.2019.
Al Hilal i Monterrey u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, Liverpoolu Meksikanci
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti Svjetskog klupskog prvenstva. Monterrey je u četvrtfinalu s 3:2 svladao katarski Al Sadd, a Al Hilal je s 1:0 bio bolji od Esperance Tunisa...

Liverpool će u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva igrati protiv Monterreyja, a Flamengo će u drugom polufinalu igrati protiv Al Hilala. Parovi su postali poznati nakon što su ovu subotu odigrati četvrtfinalni susreti.

Al Hilal je odigrao dobru utakmicu protiv Esperance Tunisa i upisao je minimalnu pobjedu. Momčad koju vodi Razvan Lucescu, inače sin nekadašnjeg trenera Šahtara Mircee Lucescua, slavila je protiv Tunižana 1:0.

Jedini pogodak postigao je bivši francuski reprezentativac i nekadašnja zvijezda Lyona Bafetimbi Gomis u 73. minuti. Osam minuta ranije Gomis je ušao u igru umjesto Gustava Cuellara. Inače, Al Hilal jke završnicu odradio s igračem manje nakon što je dva žuta kartona u samo dvije minute dobio Mohamed Kanno.

Xavijev Al Sadd dosta je namučio favorizirani Monterrey, ali nije uspio doći do pobjede. Meksikanci su ipak slavili s 3:2.

Na odmoru je Monterrey vodio 2:0 golovima Leonela Vangionija i Rogelija Funesa. Sredinom drugog dijela Baghdad Bounedjah smanjio je na 2:1, ali desetak minuta kasnije Carlos Rodriguez vraća na dva razlike. U završnici susreta, u 89. minuti, Abdelkarim Hassan samo je postavio konačnih 3:2.

Flamengo i Al Hilal svoj polufinalni susret odigrat će 17. prosinca, a dan kasnije sastaju se Monterrey i Liverpool.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!