Košarka

Domaćinska subota u Prvoj ligi, Galić donio pobjedu Rudešu

Matej Kačan • nedjelja, 15.12.2019.
Domaćinska subota u Prvoj ligi, Galić donio pobjedu Rudešu

Pet susreta je odigrano u subotnjem dijelu Prve muške košarkaške lige, a uz iznimku Rudeša u Kašteli, sve utakmice su dobili domaćini...

Deseto kolo Prve muške lige nastavljeno je u subotu, a do sad vrlo dobra Pula je kod kuće svladala Cedevitu Junior. Cedevita je vodila 48:39 na poluvremenu, a sjajna treća dionica domaćina je preokrenula utakmicu. Pula je treći period dobila s 24:12 te je u posljednjoj dionici privela utakmicu do konačnih 81:74. Matija Bilalović je kod Pule zabio 18, a kod Cedevite je prednjačio Matej Bošnjak sa 17 ubačaja.

Nakon što je Rudeš u Kaštelama odigrao groznu drugu dionicu koju je izgubio s 19:9 te je na poluvremenu zaostajao sedam razlike, činilo se da će Kaštela do sigurne pobjede. No drugo poluvrijeme je donijelo bolju igru gostiju i povratak koji je zaključen slobodnim bacanjem Maria Galića za 70:69 i veliku pobjedu Rudeša. Sjajan je kod pobjednika bio Marko Jurič s 29 poena.

U Trnskom je odigran derbi Novog Zagreba, a Bosco je slavio protiv svojih susjeda iz Zapruđa sa 76:70. Kao i u ostalim susretima, Zapruđe je vodilo na poluvremenu, ali u drugom dijelu slijedi preokret. Prije zadnjih 10 minuta je bilo izjednačeno, a Bosco je upravo zadnjom dionicom došao do šest razlike i pobjede. Luka Katura je iznio ogroman teret kod pobjednika. Nije odmarao ni sekunde te je za 40 minuta ubacio 30 poena uz deset skokova.

U dvoboju zagrebačkih susjeda Samobor je bio uvjerljiv protiv Sesveta sa 74:54. Vodstvo Samobora je bilo još uvjerljivije na poluvremenu na kojem je svijetlio 49:20, a Zdravko Radulović je ubacio mlađe igrače pa se razlika malo otopila do konačnih 20 razlike.

Samobor je predvodio Bruno Levanić-Kutni s 19 poena, a pratio ga je Filip Radulović s 18 poena. Dario Papak je bio prvo ime poraženih s 19 poena.

U posljednjem susretu večeri Jazine Arbanasi su u legendarnim Jazinama bile vrlo uvjerljive protiv Universitasa. Zadarska momčad je brzo nadigrala splitske mladiće, a razlika je najviše narasla u zadnjih 10 minuta koje su Jazine dobile s 32:12 te su tako ostale jedina neporažena ekipa

Franko Šango je pobjednike vodio s 25 poena, a pratio ga je Bruno Markulin s 18 ubačaja. Universitas je u ozbiljnoj rotaciji koristio tek šest igrača, a najveći teret su nosili Ante Mamić i Mario Rajčić s po 19 poena.

Prva muška liga, 10. kolo.
Pula - Cedevita Junior 81:74
Ribola Kaštela - Rudeš 69:70
Bosco - Zapruđe 76:70
Samobor - Sesvete 74:54
Jazine Arbanasi - Universitas 101:71

FOTO: KK Rudeš Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!