Nogomet

Rudi Garcia: "Istinsko je zadovoljstvo ugostiti Juventus u osmini finala Lige prvaka"

Marjan Kreševac • ponedjeljak, 16.12.2019.
Rudi Garcia: "Istinsko je zadovoljstvo ugostiti Juventus u osmini finala Lige prvaka"
Foto: EPA

Izvučeni su parovi osmine finala ovogodišnje Lige prvaka, neki su manje, neki više zadovoljni, kao što se i pretpostavljalo i očekivalo...

Lyon - Juventus

"Ovo je veliki izazov za nas, ali istovremeno i veliko zadovoljstvo ugostiti Juventus. Plasirali smo se među 16 najboljih klubova Lige prvaka i zbog toga smo izrazito sretni. Miralem Pjanić bivši igrač Lyona, a sada u redovima Juventusa je igrač s velikom kvalitetom i izrazito sposoban. On je velika snaga Juventusa, a istaknuo bih i trenera Maurizija Sarrija koji je jako dobar trener s puno iskustva", visoko mišljenje o protivniku ima trener Lyona Rudi Garcia.

Bivša zvijezda Juventusa Pavel Nedved ovako gleda na ždrijeb: "Ne možemo se žaliti uzevši u obzir da smo prošle sezone izvukli Atletico, ali bez obzira na ždrijeb, ako niste u pravoj formi u veljači i ožujku, malo vam to sve znači. Ždrijeb nam je išao na ruku, ali prava forma u danom trenutku je sve što je bitno."

Borussia Dortmund - PSG

"Veliki dvoboj kako za igrače tako i za navijače oba kluba, ali naš cilj je plasman u sljedeću fazu natjecanja", mišljenje je Marca Reusa igrača Borussije o ogledu s francuskim prvakom PSG-om.

Leipzig - Tottenham

Julian Nagelsmann trener Leipziga ima samo riječi hvale za momčad Josea Mourinha: "Spursi su jako atraktivna momčad, vrhunska su europska momčad prepuna iskusnih zvijezda. Naravno da nam neće biti lako, ali veselimo se ogledu s njima na njihovom prelijepom, novom stadionu."

Bivši igrač i kapetan Tottenhama Ledley King naglašava da je ispred Spursa težak zadatak protiv Leipziga: "Bit će ovo težak zadatak za Tottenham, teško je svakom klubu koji se sučeli s Leipzigom. Moramo ih respektirati i shvatiti ovaj ogled s njima vrlo ozbiljno."

Chelsea - Bayern

"Cijela momčad gledala je ždrijeb i veselimo se odlasku u London gdje smo imali neke sjajne trenutke u našoj povijesti, prvenstveno mislim na finale 2012. godine. Opasna su momčad koju moramo shvatiti ozbiljno. Moramo biti na visokom stupnju koncentracije ako želimo plasman u sljedeću fazu natjecanja", smatra vratar Bayerna Manuel Neuer.

Real Madrid - Manchester City

Emilio Butragueno, jedan od direktora Real Madrida, očekuje težak ogled s Manchester Cityjem: "Svi klubovi u osmini finala su zahtjevni, Manchester City je velika momčad u svakom pogledu, a s obzirom na to bit će ovo veliki dvoboj za koji se dobro moramo pripremiti. Naši igrači znaju koliko nam znači ovo natjecanje."

"Veliki ogled s velikom momčadi koja je ovo natjecanje osvojila nevjerojatnih 13 puta. Naša momčad uvijek preferira ogled s protivnikom poput Reala, ali u susret moramo ući u formi, s jasnom idejom u glavi što i kako želimo. Činjenica da se uzvratna utakmica igra na našem stadionu mala je prednost u našu korist", smatra Txiki Begiristain, direktor nogometnih operacija Manchester Cityja.

Barcelona - Napoli

"Svi protivnici u ždrijebu bili su teški, ne možeš ići s nadama ovoga bi želio izbjeći, a ovoga ne. Svatko od nas ima s obzirom na vlastito mišljenje dobar ili loš izbor. Mi u svakom slučaju respektiramo Napoli, a s obzirom na činjenicu da su upravo promijenili trenera za vidjeti je s kakvom momčadi ćemo se sučeliti", mišljenja je Guillermo Amor direktor institucionalnih odnosa u Barceloni.

Novopečeni trener Napolija Gennaro Gattuso ne misli da ih čeka lagan protivnik: "Čeka nas ogled s vrhunskom momčadi, veliki izazov za nas u dvije vrhunske utakmice, ali bez obzira na veličinu naših protivnika suprotstavit ćemo im se bez straha."

Atletico Madrid - Liverpool

"Vidjet ćemo u kakvoj će biti formi momčadi za nekoliko mjeseci, kako će se razvijati i kako će napredovati. Mislim da će to biti neka sasvim druga priča, barem s naše strane", izjavio je direktor Atletica Clemente Villaverde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!