Košarka

Mavra: "Da je bio neki drugi klub u istoj situaciji kao Zadar, ne bih prihvatio ponudu"

Mihaela Bradovski • utorak, 17.12.2019.
Mavra: "Da je bio neki drugi klub u istoj situaciji kao Zadar, ne bih prihvatio ponudu"
Foto: FaH

Zadar se specijalizirao za velike. U ABA ligi je izgubio sve susrete osim onih protiv Cedevite Olimpije i Crvene zvezde, pretendenata na titulu regionalnog prvaka...

Nakon neočekivane pobjede protiv Cedevite Olimpije, stigla je jednako tako neočekivana protiv Crvene zvezde. Jedan od junaka Zadrana u tom susretu bio je Dominik Mavra.

"Ove dvije pobjede protiv Cedevite Olimpije i Crvene zvezde imaju puno veći značaj u mentalnom dijelu nego u statističkom, tu smo vidjeli da možemo bolje u težnji da pobjegnemo s dna ljestvice. S druge strane je bila Zvezda, momčad euroligaške težine i time je ovo još veća pobjeda. Ona ne znači puno samo nama već i svim navijačima, osjetili su pravu stvar", kaže Mavra za Sportske novosti.

Zadranima je puno pomoglo neigranje Lorenza Browna koji je vrlo važan u Zvezdinoj koncepciji.

"Svi mi znamo koliko je teško kada se ozlijedite i ne bih da me se krivo shvati, ali za nas je bilo bolje, ako se već netko trebao ozlijediti, da je to Lorenzo Brown nego na primjer James Gist. Lorenzo je njihov glavni kreator igre, to se znalo od ranije, ali dobili smo tu potvrdu kada smo gledali snimku Zvezde i Baskonije. Oni nisu ista momčad s njim i bez njega, vidjelo se koliko im nedostaje. Čim sam vidio da ne igra, odmah sam rekao da mi to možemo dobiti."

Crvena zvezda izgubila je i protiv Krke i to je bilo nešto što je dodatno punilo Zadrane samopouzdanjem.

"Ako je mogla Krka, zašto ne bi mogli i mi, želja nam se ostvarila. Mi definitivno bolje igramo kod kuće kada osjetimo tu potporu naših navijača. Moramo stvoriti taj balans i jednako tako dobro izgledati i u gostima. Nakon što smo svladali Cedevitu Olimpiju i Crvenu zvezdu, svi će nas sada drugačije gledati i s puno više pozornosti prilaziti našim utakmicama."

Mavra je napokon stigao u Zadar nakon promijenjenog velikog broja klubova, nedostajao mu je taj dres.

"Zadar me oduvijek privlačio, ali nikako se nije otvorila ta prilika za dolazak. Ove sezone se poklopilo puno toga dok sam čeka najbolju ponudu. Ništa se nije ostvarilo i onda je stigao poziv iz Zadra i iako sa znao da je teška situacija, prihvatio sam ponudu. Da je bio neki drugi klub u istoj situaciji, ne bih prihvatio. Zadar se ne odbija, htio sam uhvatiti priliku koju sam čekao, sentimentalnost je bila ključna."

Pobjeda protiv Crvene zvezde napunila ga je samopouzdanjem.

"U četvrtak imamo Cibonu u hrvatskom prvenstvu, ali više mislimo na Budućnost u ABA ligi. To ne znači da protiv Cibone ne ide na pobjedu, idemo u oba susreta."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!