Košarka

Zaustavljeni i Lakersi: Bez Davisa upisan poraz u Indianapolisu

Branimir Korać • srijeda, 18.12.2019.
Zaustavljeni i Lakersi: Bez Davisa upisan poraz u Indianapolisu
Foto: EPA

U četiri noćašnja susreta u NBA ligi u kojima nije bilo hrvatskih predstavnika, najzanimljiviji dvoboj odigran je u Indianapolisu gdje su Pacersi svladali Los Angeles Lakerse kojima je ovo tek četvrti poraz...

Los Angeles Lakersi i Milwaukee Bucksi nisu nikako mogli izgubiti, a onda su Mavericksi svladali Buckse da bi odmah večer iza Pacersi svladali i Lakerse. Bilo je dovoljno da LeBron James ostane sam, Anthony Davis propustio je ovu utakmicu i Lakersi su odmah bili ranjivi.

Lakersi su u utakmicu ušli s nizom od čak 14 uzastopnih gostujućih pobjeda, nedostajale su im samo dvije kako bi se upisali u povijesne knjige NBA lige, no Pacersi su ih ipak zaustavili. Imali su Lakersi priliku barem za produžetak, ali promašivali su i James i Rajon Rondo, Kentavious Caldwell-Pope.

Domantas Sabonis bio je prvo ime susreta s 26 poena i deset skokova, Myles Turner pomogao mu je sa 16 poena i sedam skokova. Kod Lakersa po 20 poena upisali su James (devet skokova, devet asistencija) i Dwight Howard (10/10 za dva, 0/3 slobodna, šest skokova).

Kingsima se vratio De'Aaron Fox, ali povratak su mu pokvarili Charlotte Hornetsi, konkretnije Malik Monk sjajnom četvrtom četvrtinom koja je odlučila pobjednika. Monk je u tom razdoblju uzeo stvari u svoje ruke, ubacio 14 poena i odveo Hornetse do pobjede 110:102.

Monk je susret završio s 23 poena i deset skokova, Cody Zeller dodao je 17 poena i devet skokova, a Bismack Biyombo deset poena i 12 skokova. Kod Kingsa Fox je završio s 19 poena i osam asistencija, a po 14 poena dodali su Harrison Barnes, Buddy Hield i Marvin Bagley (sedam skokova).

Netsi su u produžetku u gostima bili bolji od Pelicansa sa 108:101. I jedni i drugi imali su prilike za pobjedu u regularnom dijelu, nisu ih iskoristili i odluka je pala u produžetku gdje su Netsi ipak bili bolji.

Spencer Dinwiddie upisao je 31 poen (1/8 trica) i sedam asistencija, Joe Harris 24 poena (5/9 trica) i šest skokova, a Jake Allen 12 poena uz 14 skokova i šest blokada. Kod Pelicansa Brandon ingram završio je s 22 poena i deset skokova, a Jrue Holiday s 21 poenom, pet skokova i šest asistencija.

Obrana Hawksa je užasna, najlošija u ligi, a koliko je loša, dovoljno govori podatak da su im Knicksi utrpali 143 poena u 48 minuta. U svojoj najboljoj ovosezonskoj utakmici New York je slavio sa 143:120.

RJ Barrett predvodio ga je s 27 poena i šest skokova, po 22 poena dodali su Marcus Morris i Mitchell Robinson (13 skokova) dok je Julius Randle dodao 17 poena i 11 skokova. Kod Hawksa Trae Young završio je s 42 poena (7/13 trica) i osam asistencija, a Deandre Hunter dodao je 19 poena i pet skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 105:102
Charlotte Hornets - Sacramento Kings 110:102
New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 101:108 produžetak
New York Knicks - Atlanta Hawks 143:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!