Košarka

Dobar nastup Zupca u pobjedi protiv Šarićevih Sunsa

Branimir Korać • srijeda, 18.12.2019.
Dobar nastup Zupca u pobjedi protiv Šarićevih Sunsa
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi upisali su pobjedu u posljednjem noćašnjem susretu u NBA ligi, igrali su protiv Phoenix Sunsa i slavili sa 120:99. Dobru utakmicu odradio je Ivica Zubac...

Sunsima se vratio Deandre Ayton nakon suspenzije od 25 utakmica, ali gubitničke navike su ostale. Ovo je Phoenixu čevrti uzastopni poraz, ušao je u rupu iz koje se mora što prije izvući. Poklopilo se s ozljedom Devina Bookera koji je propustio treću utakmicu u nizu.

Clippersi su stigli već do 21. pobjede ove sezone, odradili su dvoboj bez stresova iako je trebalo malo vremena da u potpunosti slome otpor Sunsa. Na početku drugog poluvremena Phoenix je bio još uvijek potpuno u igri, zaostajao je tek pet poena, ali onda su Clippersi prebacili u brzinu više i riješili dvoboj.

Nakon tog ubačaja Aytona za 58:53, Clippersi su zaigrali dosta bolje, polako se počeli odvajati, prednost je rasla da bi do kraja treće dionice narasla na 90:69.

U nastavku susreta nije bilo nikakvih problema dovršiti posao, pa čak niti kada su Paul George i Kawhi Leonard otišli na odmor, nije bilo neke prijetnje niti smanjenjem zaostatka, a kamoli čudesnim povratkom.

George je susret završio s 24 poena, a po 20 su dodali Leonard (šest skokova) i Lou Williams (osam asistencija). Ivica Zubac dobro je iskoristio minutažu i za 22 minute ubacio je 12 poena (5/7 za dva) uz četiri skoka.

Kod Sunsa Kelly Oubre upisao je 19 poena, Deandre Ayton dodao je 18 poena i 12 skokova, a Dario Šarić za 24 minute upisao je osam poena (1/3 za dva, 2/4 za tri) uz šest skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 120:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!