Košarka

Prekinuta serija Jazzera na teškom gostovanju, osobne pogreške usporile Bogdanovića

Branimir Korać • utorak, 24.12.2019.
Prekinuta serija Jazzera na teškom gostovanju, osobne pogreške usporile Bogdanovića
Foto: EPA

Utah Jazz zaustavljen je na putu do šeste uzastopne pobjede, na gostovanju u Miamiju poražen je 107:104. Bojan Bogdanović nastavio je niz dvoznamenkastih učinaka iako je od rane faze imao problema s osobnim pogreškama...

Miami Heat potvrdio je status najbolje domaćinske momčadi, upisao je novu pobjedu i to protiv Utah Jazza, jedne od boljih momčadi sa Zapada, slaveći sa 107:104. Jazzeri nisu uspjeli upisati šestu pobjedu u nizu, a Bojan Bogdanović prvi put u NBA karijeri upisao je tri osobne pogreške u prvoj četvrtini.

Bogdanović je tako u prvom poluvremenu bio vrlo limitiran minutažom, drugu četvrtinu nije niti igrao, a onda je u trećoj kaznio što su ga domaćini čuvali s Duncanom Robinsonom, tu je imao svoje najbolje razdoblje, ali bez obzira na to, i bez obzira na konačnih 19 poena, bila je to nešto lošija predstava nego one u zadnje vrijeme.

Niti Donovan Mitchell nije briljirao, puno je lopti potrošio, ispucao ih 18 za pet ubačaja, ali je i prednjačio s četiri izgubljene lopte, Bez obzira na te probleme s njim i s Bogdanovićem, Jazzeri su do same završnice bili u igri.

U završnici treće četvrtine Jazzeri su vodili 81:74, ali Dragić pogađa iz vrlo teške pozicije za kraj četvrtine i to je podiglo domaćina.

Četvrtu dionicu Heat otvara serijom 19:4, sredinom četvrtine domaćin je bio i na dvoznamenkastoj prednosti 95:85 i bilo je to prvi put u cijelom susretu da jedna momčad ima dvoznamenkasto vodstvo.

Joe Ingles i Rudy Gobert kao najraspoloženiji Jazzeri uspjeli su Utah vratiti na samo tri poena minusa, ali bilo je kasno, Heat je preko Robinsona i Jimmyja Butlera s linije slobodnih bacanja zaključio dvoboj.

Butler je kod domaćina ubacio 20 poena uz osam skokova, Bam Adebayo dodao je 18 poena, 12 skokova i šest asistencija, a Meyers Leonard 11 poena i deset skokova.

Kod Jazzera Joe Ingles je završio s 27 poena (7/12 trica), Bogdanović je na kraju imao za 29 minuta 19 poena (2/7 za dva, 2/7 za tri, 9/10 slobodna), četiri skoka i tri asistencije, a Rudy Gobert 18 poena, 20 skokova i pet asistencija.

NBA:
Miami Heat - Utah Jazz 107:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!